Zanimivosti

Okus plus - mesni zavitek s pesino omako!

M.O.Ž., Zarja
1. 11. 2018, 16.01
Deli članek:

Jesen je čas sladkih jabolčnih, pa tudi slanih zavitkov. Štrudelj, kot mu rečemo po domače, lahko polnimo tudi z mesom in zelenjavo. Še boljši bo, če ga ponudimo z omako iz rdeče pese.

Revija Maja
Zavitek z mletim mesom

Sestavine za 4 osebe:

100 g mlade čebule
400 g mešanega mletega mesa
3 žlice olja
100 g puste skute
50 g krušnih drobtin
1 jajce
2 žlički gorčice
2 žlici svežega origana
1 žlička soli, poper
250 g vlečenega testa za zavitke

Preberite tudi: Zapečenec s skušo. Kliknite TUKAJ!

Za omako:

1 čebula
200 g kuhane rdeče pese
1 žlica margarine
200 ml zelenjavne juhe
50 g kisle smetane

Priprava:

1. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Meso popražimo na žlici olja, dodamo čebulo. Stresemo v skledo in dodamo skuto, drobtine, jajce, gorčico, origano, sol in poper. Dobro pregnetemo.

2. Testo razgrnemo in namažemo z oljem. Na testo odmerimo polovico mesnega nadeva, zavijemo v zvitek. Ponovimo še enkrat, da dobimo dva zvitka.

3. Položimo ju na pekač, obložen s papirjem za peko. Namažemo z oljem in pečemo pol ure v pečici, ogreti na 200 stopinj.

4. Za omako olupimo čebulo in jo sesekljamo. Rdečo peso narežemo na koščke. Na žlici margarine popražimo čebulo, dodamo rdečo peso in zalijemo z juho. Zavremo in v pokriti posodi kuhljamo 10 minut. Ukašimo, solimo in popramo. Vmešamo kislo smetano.

5. Pečen zavitek narežemo na rezine in ponudimo z omako.