Zanimivosti

Triatlonski praznik uspel kljub slabemu vremenu

nn
8. 9. 2015, 15.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Triatlonski praznik na Triglav triatlonu Bled 2015 je uspel kljub izredno slabemu vremenu, ki je zaznamovalo preteklo soboto. Kar 500 triatloncev iz 22 držav se je že trinajsto leto zapored pomerilo na vsem prilagojenih razdaljah. Od Cici triatlona do olimpijskega triatlona.

Facebook

Triglav triatlon Bled je pretekli konec tedna organiziral Triatlonski klub Trisport. Tokrat je bil najpomembnejši prvi start, saj je bila to tekma za evropski mladinski pokal. Tekmovalo je prek 120 tekmovalk in tekmovalcev iz 22 držav.

Uspeh tekme je bil še toliko večji, ker sta na zmagovalne stopničke stopila naša najboljša mlada triatlonca. Eva Skaza je bila druga, za Nemko Liso Tertschi in pred Avstrijko Thereso Feuersinger, Kamničan Matevž Planko pa se je uvrstil na tretje mesto, za Švedom Gabrielom Sandörjem in Madžarom Markom Devayem. Preizkušnja je štela tudi za državno prvenstvo v super sprint triatlonu in Matevž si je na tekmi priboril tudi naslov državnega prvaka, na drugi stopnički se mu je pridružil sotekmovalec iz TK Trisport Exoterm Klemen Bojanc, tretji pa je bil Mark Mandič (TK Utrip).

V dopoldanskem času so se v super sprint triatlonu za državno prvenstvo pomerili še kadetinje in kadeti. Med trisportovci je državna prvakinja postala Gaja Perko, na stopničkah pa sta se ji pridružili Ajda Ahačič in Urška Bernot. V akvatlonski preizkušnji so od domačih tekmovalcev na stopničke stopili Anja Hribar, Luka Dežman, Mark Šporn, Pija Šporn, Nik Belaj, Anže Dežman in Lina Ilar.

OLIMPIK TRIATLON

Popoldne je potekalo še državno prvenstvo v olimpik triatlonu. Državna prvakinja je postala Anja Rugelj (KK Encijan) pred Marušo Klemenc (TK UTRIP). Med moškimi je slavil Jaroslav Kovačič (ŠD Posavje) pred Domnom Dornikom in Janezom Klančnikom (ŠRK Celje). Trisportovi triatlonci Tjaša Žnidar, Andreja Gradišar, Miro Kregar in Bojan Trojar pa so ponovno osvojili nekaj državnih naslovov, Jan Lipovšek je zasedel drugo, Marko Hren in Viktor Ekart pa tretje mesto.

ZMAGA DOMAČIH

Organizatorji so poskrbeli, da je na triatlonu Bled prav vsak lahko preizkusil svoje moči, saj so pripravili še triatlon za vsakogar in štafete. Med mešanimi štafetami so zmagali predstavniki domačega kluba v sestavi Capuder, Štiftar, Agnič, na stopničke pa sta stopila še Mateja Mencin in Miha Pančur.

Na Triatlonu Bled sta kot paratriatlonca nastopila tudi slepa triatlonca in oba uspešno opravila triatlon za vsakogar; nastopila sta Alen Kobilica s spremljevalcem Mitjo Morijem in Kamničan Aleš Dragar s spremljevalcem Alešem Rodetom.

Organizacija tokratnega Triglav triatlona Bled je bila velik zalogaj. Pomagalo je več kot sto ljudi, predvsem staršev otrok, ki so vključeni v Triatlonsko šolo Trisport.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste