Zanimivosti

Tedenski horoskop od 30. 3. do 6. 4.

R.T.
29. 3. 2015, 14.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pred nami je teden večje aktivnosti in volje, predvsem do stabiliziranja in obvladovanja stanja, pa tudi do ustvarjenja pogojev, v katerih bi lahko naredili karseda največ. Usmerjenost k ciljem, po možnosti čim bolj konkretnim, je vse večja, pripravljenost na premagovanje naporov ob doseganju zastavljenih ciljev pa tudi na visoki ravni.

Arhiv Svet24

Mars se bo že v torek zjutraj preselil v Bika in našim prizadevanjem prinesel potrebno vztrajnost, skoraj istočasno pa bo v Ovna stopil Merkur, skupaj s hitrim razmišljanjem in konkretnimi nameni. 

V tem tednu bo na nebu še en mrk, tokrat v Tehtnici, a ker pri nas ne bo viden, ni pričakovati kakega večjega učinka, bo pa zato v globalnem smislu prinesel več težnje po vzpostavljanju ravnotežja na nekaterih področjih, kjer so neenakosti ali problemi ta čas največji. 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Marsov vstop v Ovna bo povzročil nekaj več stabilnosti v vaših korakih, a tudi težav zaradi neusklajenosti z drugimi ali zaradi neskladne porabe energije. Na trenutke se bo zdelo, da boste kar zdrobili stvar, ki jo jemljete v roke, toliko hotenja bo v vaših akcijah. Ker je v Biku tudi Venera, bo senzualnost večja, flirtanje in zaljubljanje pa tudi ne bo daleč. Najbolje se boste počutili v ljubezni in najlepše bi vam bilo, če bi to področje prineslo veliko lepega.  

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V prvih dneh boste zaradi prihoda Marsa nekoliko bolj razdražljivi kot po navadi, potem pa se boste ujeli v nov ritem in šli zelo jasno k ciljem, ki so zastavljeni. Z novimi cilji bo v tem tednu nekaj več težav, najverjetneje bodo ostali na ravni želja ali načrtov, katerih izvedba pride na vrsto pozneje. V ljubezni o nekaterih stvareh ne boste govorili, saj se boste bali, da bi lahko šlo kaj narobe, če bi povedali, kaj mislite. Utegne se zgoditi, da boste zelo iskali kaj izgubljenega. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Na začetku tedna boste imeli občutek, da vam nekdo nekaj hoče, spraševali se boste o vzrokih za to in o mogočih posledicah. V ljubezni je videti nekaj pritiska ali po drugi strani močno notranje prepričanje, da ste na pravi poti, a je to treba dopovedati tudi partnerju. Pri dogovorih z drugimi je dobro odstraniti čustveni del odnosa, ki lahko prinese težave; če se boste pogovarjali samo o dejstvih in informacijah, boste imeli veliko več možnosti za kvaliteten in trden dogovor. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V poslovni sferi oziroma službi se najavlja sprememba, o kateri bo sprva več govora kot konkretnosti, pozneje pa se bo izkazalo, da je razvoj dogodkov za vas ugoden in da je bilo nelagodje odveč. Razmišljali boste o finančni varnosti, starejši predvsem o upokojitvi, s preračunavanjem datumov in predvidene višine vred. Na to bodo vezani tudi neki vaši sicer zelo lepi načrti, ki bi jih v življenju še radi realizirali, a se marsikateri med njimi vse bolj odmika. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V tem tednu boste zelo občutljivi na mnenje o vas ali vaših sposobnostih oziroma vlogi. Radi boste slišali pohvalo in bili zelo nejevoljni pri kaki manj bleščeči oceni. V službi bo prišlo do novih zahtev, ki se bodo na začetku zdele prevelike ali pa se ne bodo skladale z vašo vizijo ali delovnimi navadami. Na srčnem področju imate stvari pod nadzorom in se boste počutili varne, lahko razmišljate o tem, kam bi šli na izlet ali kaj bi lahko počeli skupaj. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Vaša osredotočenost bo prinesla kak zelo dober rezultat, a tudi kako težavo – drugi niso navajeni, da ne komplicirate in ne zavlačujete akcije, zato postajajo sumničavi, češ kaj se je spremenilo. Vaš prispevek sploh ne bo majhen, vprašanje pa je, koliko se tega zavedate vi, drugi zelo dobro vedo, kako koristni ste. V ljubezni bi najraje videli, da bi bilo tako, kot je bilo nekoč. Nekaj sitnosti je videti pri otrocih, ki morda ne dosegajo rezultatov, ki ste si jih zamislili. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V vašem življenju se bo pojavila neka oseba, ki bo premaknila vaše razmišljanje ali odnos do kake teme ali pa vsaj vnesla dovolj nemira, da boste hoteli do kakega spoznanja priti sami. Ugotovili boste, da se preveč oklepate nekaterih prepričanj ali navad, in začeli razmišljati o tem, ali in kako se da kaj spremeniti. Finančne težave oziroma krediti in dolgovi, če jih imate, bodo zasedli veliko prostora v vaši pozornosti, naredili si boste načrt, kako stanje sanirati v čim krajšem času. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V tem tednu vas bo zmotilo silno obotavljanje in zavlačevanje, ki ga lahko srečamo na vsakem koraku, tako v javnosti kot v zasebnem življenju. Vi dobro veste, da je neučinkovitost eden od glavnih problemov današnjega časa, vprašanje je samo, kako to dopovedati še drugim, recimo svetu. V ljubezni bo manj besed in zapletanja ter več lepih občutkov in navdiha. Nekaj se bo zdelo prelepo, da bi bilo res. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Tale teden za Strelce ni ravno teden napredka, prej bi rekli, da se hočete malo odpočiti od vsega divjanja v zadnjem času. S tem pa ni rečeno, da bi se morali imeti slabo, prej bi lahko rekli, da bo vaša ustvarjalnost na vrhuncu. Konjički, umetniška žilica, morda zabava, film, odhod na skupno večerjo, izlet, ukvarjanje z otroki in pomoč pri učenju, dolgčas vam nikakor ne bo. V zvezi z denarjem boste proučevali neke predpise ali iskali informacije, ki bi vam prinesle več varnosti. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Teden pred vami je kot nalašč za pogled nazaj, na stvari, ki so šle ali še vedno gredo narobe in bi bilo dobro kaj ukreniti, da se to ne bi več dogajalo, morda na dokončanje kake sage o dokumentih ali mejah posesti in podobno. V bolj osebnem smislu se boste skoraj gotovo zazrli v kak kilogram viška na svojem telesu in razmišljali o tem, kaj morate storiti glede tega. Neki sorodnik bo imel finančne želje, vi pa boste ob tem zelo previdni, pred odločitvijo boste malo pobarali še druge.  

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V tokratnem horoskopu je videti stopnjevanje napetosti, za katerega morda niste izključno krivi sami, vseeno pa marsičesa le ne boste mogli pripisati drugim. Znaten del problema leži v nekem načrtu, ki se zdi vse manj izvedljiv, vam pa je pomenil veliko. Rešitev je v horoskopu videti kot na dlani: prepustite se ali pa dovolite drugim, da bodisi pomagajo bodisi vodijo zadeve. A kaj ko vodnarji tega ne prenašate najbolje … 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V ljubezni bi bilo dobro določene stvari postaviti na drugačen temelj, da bi se izognili zapletov v prihodnje, in ta teden je odličen prav za to. V službi se boste počutili dobro, videti je pomoč sodelavcev oziroma dobro izpolnjevanje nalog podrejenih, če jih imate. V financah veliko aktivnosti, analiza stanja, razmejevanje stroškov in podobno, zelo dejavni boste in veseli, da imate zadeve vse bolj pod nadzorom. 

Premiki v tem tednu

Sonce bo prišlo od točno 8°56 do 15°50 Ovna.

Merkur bo prišel od 27°56 Rib do 11°24 Ovna, v katerega bo vstopil 31. 3. 

Venera bo prišla od 15°02 do 23°19 Bika.

Mars bo prišel od 28°43 Ovna do 3°54 Bika, v katerega bo vstopil 31. 3.

Jupiter se bo retrogradno premaknil od 12°44 do 12°36 Leva in se ustavil na svoji poti.

Saturn bo retrogradno prišel od 4°44 do 4°31 Strelca.  

Uran se bo premaknil od 16°01 do 16°25 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 8°26 do 8°39 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 15°28 d0 15°31.

Luna bo 31. 3. vstopila v Devico, 3. 4. v Tehtnico in 5. 4. v Škorpijona.

Polna luna z luninim mrkom (ki pa ne bo viden pri nas) bo na nebu v soboto, 4. aprila, ob 14.04 na 14°24 Tehtnice. 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste