Jaz sem malo "na horuk"

Vili Resnik na potepu z Leo

Alenka Sivka
13. 6. 2024, 07.55
Posodobljeno: 14. 6. 2024, 17.52
Deli članek:

Lea Mederal Gams in Vili Resnik sta šla tokrat na Nanos, kjer bo v soboto, 22.junija že tretja letošnja prireditev Laško Gremo v hribe. Poleg Vilija bodo nastopili še Rebeka Dremelj, Ansambel Viharnik in Tjaša Božič z Veseljaki.

/
Lea in Vili.

Izhodišče je bilo Razdrto, šla sta po daljši, bolj položni poti, čeprav se je Vili pritoževal, da ni nič kaj položna. Vili je bil včasih sicer športnik, 10 let se je ukvarjal z jahanjem oziroma preskakovanjem ovir, treniral ragbi, nogomet, košarko, rokomet. Zdaj si ne upa več igrat nogometa, ker si je pred leti natrgal mišico. Lea je pohvalila njegova meča. Mu je bilo kar malo nerodno.

Vili že preko 20 let živi na Primorskem: "Tu je bolj mirno življenje in več energije kot v Ljubljani. Do kavice s prijateljem potrebuješ pet minut, v Ljubljani pa pol ure. Najprej sem mislil, da se ne bom navadil, danes pa sem tukaj zelo srečen." Otroštvo je preživel pri stari mami na Dolenjskem, mama in oče nista imela časa zanj. "Takšno je bilo pač takrat življenje," je pomodroval Vili. "Moji otroci pa imajo vse, upam, da se bodo vseeno znali boriti zase, tako, kot sem se moral jaz." Njegova mama ni verjela vanj in v njegove sanje, verjela je le v "trdo delo". Njegov oče je rad pil in pel do treh zjutraj, Vili pa je moral zjutraj neprespan v šolo.

Vseeno je naredil srednjo zdravstveno šolo in postal medicinski brat. Kljub maminim dvomom, da je tega sposoben. 7 let je delal na onkologiji. "To mi je dalo vpogled v vrednost življenja. Ljudje bi bolj spoštovali drug drugega, če bi bolj spoštovali in razumeli življenje. Jaz se vsak dan veselim življenja." Delo v bolnišnici in ukvarjanje z glasbo nista šla skupaj, zato se je posvetil samo glasbi.  "Jaz sem malo na horuk človek, ko pridejo resne stvari, se kar malo izgubim," je priznal. Vili je po duši "metalec", a spoznal je, da je v življenju in tudi v glasbi kdaj treba sklepati kompromise.

Priznal je tudi, da ne bi mogel biti vegan, ker ima tako rad meso na žaru, ker tako lepo diši, da ga kar ne more nehati jesti.
Leo je zanimalo, kako je bilo za  Vilija v času največje slave. "Kar naporno", se spominja Vili, enkrat je moral pobegnit pred navalom oboževalk iz trgovine v Celju, kjer je podpisoval plošče.

Vili svetuje: "Vztrajate v tistem, v čemur mislite, da ste dobri." In dodaja: "Samozavesti mi na srečo ni nikoli primanjkovalo." Za skupino Pop design ga je priporočil pokojni Brendi z besedami: "Poznam fanta, ki dobro poje, je pa malo čuden."

Oddaja Potep z Leo je na Aktual TV na sporedu vsak torek ob 20.00.

Estrada

ana urbanc 1
Po hčerki Ivi zdaj še sin Jug

Igralka, ki je navduševala v Reki ljubezni, povila drugega otroka

Jaka Šinkovec
Edini samski Firbec

(Video) Jaka Šinkovec ni "blesav"

anita-sašo-švigelj-2
Estrada - morje zgodb z Anito Gošte

Anita Gošte razkrila dve zanimivosti o Nedi Ukraden

tjaša božič
Z Jasno in glasno!

(Video) Jasno Kuljaj in Ranka Babića zbegala pinjata Tjaše Božič

18_jan plestenjak 1
Ko si z nekom, si ustvariš dom

Jan Plestenjak o letu premora, življenju v dvoje in otrocih

masayah 1
'Ora mai'

Masayah: Dajmo živeti tako, da sledimo svojim sanjam in tistemu, kar nas najbolj veseli

Zanimivosti

rep43-2024_naslovka
Zanimivosti

Bo ustoličil ali upokojil Janšo: ozadje političnega pokra Anžeta Logarja in Janeza Janše

arne hodalic
Avtobiografija

Arne Hodalič: Če bi imel možnost, bi vse to še enkrat ponovil

visoke grede
To ni velik lonec za rože

Visoke grede so vse bolj priljubljene na vrtu: pa jih znate pravilno narediti in pripraviti?

BRANJE PRAVLJICE
Pravljice

Že dojenčki uživajo ob poslušanju glasu staršev, ko pripovedujejo zgodbice

mesoreznica-simbolična
Dobila bo 5000 evrov

Delavka, ki se je porezala med rezanjem salame bo dobila visoko odškodnino

srebrna-ribica, lepisma-saccharina
Srebrna ribica

Nadloga v stanovanjih in hišah: kako doma nad invazijo malih požrešnežev?