Jaz sem malo "na horuk"

Vili Resnik na potepu z Leo

Alenka Sivka
13. 6. 2024, 07.55
Posodobljeno: 14. 6. 2024, 17.52
Deli članek:

Lea Mederal Gams in Vili Resnik sta šla tokrat na Nanos, kjer bo v soboto, 22.junija že tretja letošnja prireditev Laško Gremo v hribe. Poleg Vilija bodo nastopili še Rebeka Dremelj, Ansambel Viharnik in Tjaša Božič z Veseljaki.

/
Lea in Vili.

Izhodišče je bilo Razdrto, šla sta po daljši, bolj položni poti, čeprav se je Vili pritoževal, da ni nič kaj položna. Vili je bil včasih sicer športnik, 10 let se je ukvarjal z jahanjem oziroma preskakovanjem ovir, treniral ragbi, nogomet, košarko, rokomet. Zdaj si ne upa več igrat nogometa, ker si je pred leti natrgal mišico. Lea je pohvalila njegova meča. Mu je bilo kar malo nerodno.

Vili že preko 20 let živi na Primorskem: "Tu je bolj mirno življenje in več energije kot v Ljubljani. Do kavice s prijateljem potrebuješ pet minut, v Ljubljani pa pol ure. Najprej sem mislil, da se ne bom navadil, danes pa sem tukaj zelo srečen." Otroštvo je preživel pri stari mami na Dolenjskem, mama in oče nista imela časa zanj. "Takšno je bilo pač takrat življenje," je pomodroval Vili. "Moji otroci pa imajo vse, upam, da se bodo vseeno znali boriti zase, tako, kot sem se moral jaz." Njegova mama ni verjela vanj in v njegove sanje, verjela je le v "trdo delo". Njegov oče je rad pil in pel do treh zjutraj, Vili pa je moral zjutraj neprespan v šolo.

Vseeno je naredil srednjo zdravstveno šolo in postal medicinski brat. Kljub maminim dvomom, da je tega sposoben. 7 let je delal na onkologiji. "To mi je dalo vpogled v vrednost življenja. Ljudje bi bolj spoštovali drug drugega, če bi bolj spoštovali in razumeli življenje. Jaz se vsak dan veselim življenja." Delo v bolnišnici in ukvarjanje z glasbo nista šla skupaj, zato se je posvetil samo glasbi.  "Jaz sem malo na horuk človek, ko pridejo resne stvari, se kar malo izgubim," je priznal. Vili je po duši "metalec", a spoznal je, da je v življenju in tudi v glasbi kdaj treba sklepati kompromise.

Priznal je tudi, da ne bi mogel biti vegan, ker ima tako rad meso na žaru, ker tako lepo diši, da ga kar ne more nehati jesti.
Leo je zanimalo, kako je bilo za  Vilija v času največje slave. "Kar naporno", se spominja Vili, enkrat je moral pobegnit pred navalom oboževalk iz trgovine v Celju, kjer je podpisoval plošče.

Vili svetuje: "Vztrajate v tistem, v čemur mislite, da ste dobri." In dodaja: "Samozavesti mi na srečo ni nikoli primanjkovalo." Za skupino Pop design ga je priporočil pokojni Brendi z besedami: "Poznam fanta, ki dobro poje, je pa malo čuden."

Oddaja Potep z Leo je na Aktual TV na sporedu vsak torek ob 20.00.

Estrada

saša-lendero-in-miha-hercog
Prijatelja za vedno

Saša Lendero o odnosu po ločitvi: »Kadar sva bila skupaj v prostoru, skoraj nisva mogla dihati!«

nina-osenar, maja-oderlap, iskreno-z-majo
Nina Osenar Kontrec

Priljubljena voditeljica bo spet vodila televizijski šov

bojan mori
Bojan Mori

Prehitro se je poslovil vrhunski koroški tonski mojster

Princ George
Slavlje na dvoru

Foto: Princ George praznuje 11. rojstni dan s svežo fotografijo, ki jo je posnela Kate

IMG_7787
Epska odisejada

Začela se je Ekspedicija Triglav: Laško osvaja Pariz!

jennifer-lopez
Na temo Bridgerton

Foto: Jennifer Lopez praznovala svoj 55. rojstni dan brez Bena Afflecka

Zanimivosti

20240722_094306
Zanimivosti

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 kvadratih: razkrivamo vsebino gradbenega dovoljenja za luksuzno vilo dveh razvpitih dobaviteljev javnega zdravstva

profimedia-0866027426
Odštevanje do Olimpijade

Kdaj in zakaj so nastale znamenite Michelinove zvezdice?

nakup sončne kreme, sončna krema
Naj bo prijetno, varno in zabavno poletje

Odpravimo dvome o sredstvih, ki nas ščitijo pred soncem

dnevna soba
Vintage in retro

Vračamo se k naravnim materialom in zemeljskim barvam

presnovni sindrom
Skupina dejavnikov

Nabiranje maščobe okoli trebuha lahko nakazuje na presnovni sindrom

MEHANIK, AVTOMEHANIK, KLIMA, POLNJENJE
Čiščenje in polnjenje

Zakaj iz vaše avtoklime neprijetno smrdi in kaj storiti?