Poškodovanje tuje lastnine

Foto: Igrala niso namenjena mamicam, da se s telefonom v roki gugajo na gugalnicah

D.K.
13. 6. 2024, 08.02
Posodobljeno: 13. 6. 2024, 08.06
Deli članek:

Razdejanju na igriščih in uničevanju tuje lastnine ni videti konca. Tokrat o poškodovanih igralih poročajo iz Dravograda, kjer so aprila odprli novo igrišče. Objavo so pri JZ Dravit opremili s fotografijami in navodili, kako se obnašati na otroškem igrišču.

Občina Dravograd
Igrišče pri Traberk centru v Dravogradu.

"Zelo nas žalosti, da moramo v tako kratkem času od ponovnega odprtja igrišča pri Traberk centru opozarjati na obnašanje, ki na tak prostor ne sodi," so zapisali na družbenem omrežju Facebook in dodali, da so prejeli že veliko pritožb, "da se na igrišču zadržujejo mladostniki, ki tam igrajo nogomet, otroci, ki jim starši dovolijo vse in še več (samo, da imajo mir), da so nekatera igrala že poškodovana".

V skrajnem primeru bodo igrišče zaprli

Ob tem so pozvali vse uporabnike, da se držijo reda. "Igrišče in igrala so namenjena otrokom do 12 let in ne najstnikom ob večerih, še manj mamicam, da se s telefonom v roki gugajo na gugalnicah. Štirinožni prijatelji naj počakajo zunaj. Pesek ni namenjen obmetavanju ostalih otrok, razsipanju po igralih, še najmanj pa igranju z njim v peskovniku. Smeti pospravite v koš in ne tlačite embalaže od sladkarij in pijače v najbolj odročne luknje, ki jih najdete. Z vsem tem otežujete vzdrževanje igrišča in prijetno uporabniško izkušnjo," so navedli.

"Vedite, da mora to nekdo za vami pospraviti in popraviti, kar povzroča dodatne in nepotrebne stroške. Če se pravil ne boste držali, bomo v skrajnem primeru igrišče zaprli, česar si nihče ne želi. Prosimo vas, da spoštujete red in vse ostale obiskovalce, ki se hkrati z vami zadržujejo na igrišču. Otroci so odraz staršev, poučite jih o spoštljivem obnašanju in ravnanju s tujo lastnino," so pozvali. 

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka