Norost v dvoje

Objavljen prvi napovednik za nadaljevanje psihološkega trilerja Joker

D.K./STA
11. 4. 2024, 06.37
Posodobljeno: 11. 4. 2024, 06.43
Deli članek:

Objavljen je prvi napovednik filma Joker: Norost v dvoje, ki je nadaljevanje kultnega psihološkega trilerja studia Warner Bros. iz leta 2019 Joker. Nedavno so objavili tudi že plakat filma, ki na velika platna prihaja 3. oktobra, je v sredo sporočil distributer filma Blitz Film & Video Distribution.

Profimedia
Joker: Norost v dvoje

Plakat prikazuje Jokerja, ki ga tudi tokrat upodablja Joaquin Phoenix, in Harley Quinn, ki jo igra Lady Gaga. Na plakatu oba plešeta v elegantnih večernih oblekah, medtem ko na obrazih še vedno nosita klovnovska ličila.

Čustven napovednik filma tudi razkrije prvi vpogled v izbrane glasbene točke. Režija filma je, kot se za Jokerja spodobi, nenavadna, saj ima nekatere značilnosti muzikala. Scenarij sta tudi tokrat spisala režiser Todd Phillips in Scott Silver, ki sta sodelovala že pri prvem filmu.

V nadaljevanju Jokerja bo moč znova videti tudi Zazie Beetz kot Sophie Dumond, svoji vlogi iz prvega filma pa bosta ponovno ponovila tudi Sharon Washington in Leigh Gill.

Poleg Lady Gaga je v filmu z izvirnim naslovom Joker: Folie a Deux še nekaj novih obrazov. Med drugim so se igralski zasedbi pridružili Brendan Gleeson (The Banshees of Inisherin), Catherine Keener (Get Out), Harry Lawtey (Industry), Jacob Lofland (Mud), Steve Coogan (Philomena) in Ken Leung (Star Wars: The Force Awakens).

Kot so še sporočili iz Blitz Film & Video Distribution, so pričakovanja od nadaljevanja Jokerja izjemno visoka, saj je izvirni film Joker iz leta 2019 s svojo kontroverznostjo in veliko medijsko kampanjo rušil rekorde. Po svetu je film zaslužil več kot milijardo ameriških dolarjev in postal najbolj dobičkonosen filmski naslov z oznako R (nadzorni prikazi nasilja, vsebina za odrasle) v zgodovini.

Poleg uspeha na kinoblagajnah je Joker blestel tudi na številnih podelitvah filmskih nagrad, med katerimi izstopa 11 nominacij za oskarja, vključno za najboljši film in glavnega igralca. Joaquin Phoenix je kipca za svojo izjemno vlogo tudi prejel.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka