"Miro je velik sladkosned!"

FOTO: Mojca Stropnik o ljubezni s Cerarjem

pk
25. 3. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Vsi so si želeli, reviji Avenija je uspelo: na prvi ekskluzivni intervju so povabili Mojco Stropnik, partnerico predsednika vlade Mira Cerarja, ki je tako premierno spregovorila o njuni zvezi in razkrila številne zanimive podrobnosti.

Revija Avenija
»Miro je čudovit moški, ima vse, kar si ženska lahko želi,« je za Avenijo razkrila partnerica predsednika vlade Mojca Stropnik.

V petkovi izdaji revije Avenija lahko preberete prvi ekskluzivni intervju z Mojco Stropnik, ljubeznijo premierja Mira Cerarja. Simpatična pravnica nam je med drugim zaupala, kako je premierja spoznala ter kdaj je med njima preskočila iskrica. Razkrila pa je tudi, da ima predsednik vlade odličen humor in romantično žilico ter da obožuje njene domače sladice, s katerimi ga po napornih službenih poteh rada preseneti. 

Odkar je Miro Cerar javno predstavil svojo srčno izbranko Mojco Stropnik, je seveda vse zanimalo, kdo je svetlolaska, ki je očarala predsednika vlade. Simpatična pravnica je Avenijino glavno urednico Petro Kancler na pogovor povabila v »svoje« kraje, na Štajersko, od koder prihaja. Čeprav se je večer prej s premierjem udeležila svečanega dogodka, ponoči pa zaradi hudega zobobola bolj malo spala, je že ob prihodu napetost v hipu presekala s toplino in sproščenim nasmehom ter presenetila s pleteno košaro, polno orehovega in makovega peciva, ki ga je v ranem jutru spekla sama in vestno zavila v bombažno krpo z ličnim ročnim vezenjem, da bi ostalo čim bolj sveže.   

V siju žarometov

Postavna petintridesetletnica je Aveniji zaupala, da prihaja iz majhne vasice Kameno v Šentjurju, iz naselja, kjer je skupaj kakšnih trinajst hiš in kjer se vsi se med seboj poznajo. Seveda doslej niso bili vajeni medijske pozornosti in sija žarometov. A ko se je z Mirom Cerarjem prvič pojavila v javnosti, se je to čez noč spremenilo.

Seveda je radovednost na tem mestu razumljiva, zato je gospa Stropnik odgovorila na prenekatero vprašanje, ki je doslej burilo duhove. Na primer, kdaj in kje je med njo in predsednikom vlade preskočila iskrica. »Vsi mislijo, da je iskrica med nama preskočila v kabinetu, a to ne drži. Delo tam je preresno, prezahtevno in terja visoko mero profesionalnosti. Ko sem zamenjala službo, sva, ker sem veliko delala za stranko, ohranila stike in se občasno dobila na čaju, ko sem že delala v odvetniški pisarni v Mariboru. Takrat sva se dogovorila, da bova začela skupaj teči ...«

STA / Nebojša Tejić
Da se imata skupaj lepo in da je njuna ljubezen v osnovi čisto enostavna, ni za spregledati.

Iskrica ljubezni

Seveda sta si na samem začetku želela, da bi lahko svojo ljubezen čim dlje ohranila samo zase. A življenje kroji svojo pot in prav je tako, je prepričana zgovorna dama, ki zasebno stavi na enostaven, športni slog oblačenja, v službi pa na poslovne kostime. A je razkrila, da je spretna tudi s kuhalnico v roki, kar premier po napornih službenih dnevih in ob vikendih še posebej ceni. »Miro je tudi sladkosned!« je razkrila, »najbolj se razveseli doma pripravljenih kremšnit, čokoladne torte, princesk in vročega sadja s sladoledom.« Celoten intervju lahko preberete v aktualni številki revije Avenija!

STA / Nebojša Tejić
Miro Cerar in Mojca Stropnik svoje ljubezni še zdaleč ne skrivata.

Dean Dubokovič za revijo Avenija
Simpatična pravnica med intervjujem z Avenijino glavno urednico Petro Kancler

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste