Prav posebno nerjaveče »milo« je natanko to, kar potrebujete v kuhinji. Da vam roke ne bi smrdele po česnu, čebuli ali ribah, jih preprosto zmočite in zdrgnete z zaobljenim srebrnim milom (Philippi). Čez nekaj sekund o neprijetnem vonju ne bo niti sledu.
Posode iz nerjavečega jekla in rešetke v pečici, kamor se »zapeče« maščoba, je težko očistiti z navadno gobo ali krpo. Pomaga pa posebna mrežica (Mono) iz nerjavečega jekla, s katero do čistega zdrgnemo prav vse. Krpo očistimo kar v pomivalnem stroju.
Iz posode za smeti, v katero odlagate biološke odpadke, posebno v toplih dneh pogosto smrdi. Zato je odlično, če je neprepustno zaprta in se odpre le, kadar to resnično želite. Ko se z roko približate posodi, to zazna poseben senzor in pokrov se odpre (Wenko). Druga možnost, da se rešite smradu iz smetiščnih posod, pa je dišava, ki jo v plastičnem okroglem ohišju pritrdite na notranjo stran pokrova (Zielonka).