Estrada

Čisto in brez smradu

Revija Maja
31. 1. 2017, 08.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V kuhinji je lahko več virov neprijetnega vonja in zato je dobro poznati načine, kako jih omejiti na minimum.

Prav posebno nerjaveče »milo« je natanko to, kar potrebujete v kuhinji. Da vam roke ne bi smrdele po česnu, čebuli ali ribah, jih preprosto zmočite in zdrgnete z zaobljenim srebrnim milom (Philippi). Čez nekaj sekund o neprijetnem vonju ne bo niti sledu.

8ea45c3ee200c32ed8ddf3fd13d49a4e.jpeg

Posode iz nerjavečega jekla in rešetke v pečici, kamor se »zapeče« maščoba, je težko očistiti z navadno gobo ali krpo. Pomaga pa posebna mrežica (Mono) iz nerjavečega jekla, s katero do čistega zdrgnemo prav vse. Krpo očistimo kar v pomivalnem stroju.

 88c0619dcb07fbe0130b216b480162b3.jpeg

Iz posode za smeti, v katero odlagate biološke odpadke, posebno v toplih dneh pogosto smrdi. Zato je odlično, če je neprepustno zaprta in se odpre le, kadar to resnično želite. Ko se z roko približate posodi, to zazna poseben senzor in pokrov se odpre (Wenko). Druga možnost, da se rešite smradu iz smetiščnih posod, pa je dišava, ki jo v plastičnem okroglem ohišju pritrdite na notranjo stran pokrova (Zielonka).