Igralka in šansonjerka

FOTO: Lara Jankovič vedno čuti potrebo, da bi komu pomagala

Teja Pelko
30. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za igralko in šansonjerko se je leto 2017 začelo zelo obetavno. Poleg igranja v predstavah Kot jaz in Jeklene magnolije bo kmalu izdala CD, februarja jo čaka še ena premiera, zaposluje pa jo tudi snemanje serije Usodno vino, katere ekipi se je pridružila nedavno.

POP TV
Igralka se je v četrti sezoni serije Usodno vino pridružila igralski zasedbi.

Lara se je po študiju na AGRFT zaposlila v SNG Nova Gorica, kjer je ostala 10 let, nato pa se je odločila za samostojno ustvarjanje v svobodnem poklicu.

Lara v seriji upodablja prijateljico noči in svetovalko za moško-ženske odnose Šantal.

Usodno vino je igralka gledala že prej. »Videla sem, kako je serija postajala vedno boljša in uigrana. Tudi scenarij je za tovrstno serijo dobro zasnovan. V njej je ogromno izvrstnih igralcev in dobrih režiserjev,« je ustvarjalce pohvalila Jankovičeva.

Igralko so člani ekipe zelo lepo sprejeli medse

POP TV
Lara je videti fantastično.

»Prijeten je občutek, da si res dobrodošel. Vsa ekipa je sijajna. Uigrana, profesionalna in čisto vedno dobro volje. Vsi. Krasno, res. Še posebej kadar začnemo snemati zgodaj zjutraj. So dnevi, ko začnem snemanje ob štirih, petih zjutraj, zaključim pa šele ob koncu dneva. A ob takšni ekipi in vzdušju to sploh ni tak napor,« nam je dejala 45-letnica in dodala, da je bila zelo vesela, ko jo je poklical producent serije Aleš Pavlin in ji ponudil vlogo. Tudi zato, ker ji je ta res pisana na kožo. »O liku sem razmišljala in se tudi pogovarjala s producentom in režiserjem, da so me malo usmerili, v katero smer naj ga peljem. Potem sem pa še videla kostum in mi je bilo vse jasno, hahahaha! S Šantal imava sicer veliko podobnosti, tudi v tem, da vedno radi pomagava ljudem. Moja prijateljica vedno v šali pravi, da jaz vedno rada kaj svetujem, tudi če me nihče ne vpraša za to. (smeh) Vedno čutim potrebo, da bi komu kaj pomagala, in tako včasih tudi pozabim nase,« nam je razkrila Lara.

Polno zaposlena

Dejan Nikolić
Z veseljem bi upodobila Frido Kahlo.

Glede na številne projekte, ki jo zaposlujejo in jo še bodo v tem letu, to sicer sploh ni čudno. Poleg snemanja serije namreč Lara igra še v svoji glasbeni monodrami Kot jaz, posvečeni Edith Piaf in Simoni Semenič, ter v predstavi Jeklene magnolije, ki je koprodukcija Gledališča Koper in SNG Nova Gorica.

Februarja jo čaka premiera v SNG Nova Gorica, v kratkem pa bo izdala tudi svoj tretji album z naslovom Kako diši svoboda, kakšne barve je mir. »Na plošči bodo pesmi sveta o nesmislu vojn, pesmi o miru, svobodi, povezovanju, strpnosti, tovarištvu, solidarnosti in ljubezni. Pesmi so odlične priredbe, ki sem jih naredila s pomočjo izjemnih kitaristov Ravija Shreste in Tilna Stepišnika, ki me tudi spremljata na nastopih, producenta pa sta odlična glasbenika Krešimir Tomec in Blaž Celarec. Promocijski koncert ob izdaji plošče bo 15. 3. v Unionski dvorani, ki ima zame tudi močan pomen. V njej je namreč APZ imel zadnji koncert pred kulturnim molkom 12. 12. 1941 in je bila na skrivaj posneta ena zame najlepših domoljubnih pesmi, Lipa zelenela je, ki jo tudi izvajam,« nam je povedala Lara. 

Petinštiridesetletnica je videti fantastično, kar pripisuje zdravi prehrani, telesni vadbi in zaljubljenosti. »Rada se prehranjujem zdravo, zato zelenjavo in sadje kupujem pri naših kmetih. Hodim tudi na telesno vadbo (pilates, joga, zumba). Sicer žal bolj sezonsko, kolikor mi obveznosti dopuščajo. Najbolj pa se mi zdi pomembno notranje zadovoljstvo. Jaz sem vedno po malem zaljubljena ... če že ne v moškega, pa v življenje. Vedno,« nam je razkrila zvezdnica.

Dejan Nikolić
V kratkem bo izdala svoj tretji album z naslovom Kako diši svoboda, kakšne barve je mir.

Čeprav se je leto 2017 šele dobro začelo, pa Lara čuti, da bo to njeno leto

Lara ima veliko sanjskih vlog. Rada dela predstave o močnih ženskah, ki so v zgodovini pustile svoj pečat, kot so Edith Piaf, George Sand in Frida Kahlo. Slednjo bi z veseljem upodobila. S Frido imata kar nekaj skupnega. Obe sta rakici, družita pa ju tudi močna volja do življenja in uporniški temperament.

»To leto se je začelo zelo obetavno. Čaka me veliko lepih stvari. Koncerti, predstave, snemanja. Kot bi se ves moj trud in potrpežljivost ter upanje ob sušnih obdobjih obrestovali. Ob toliko lepih stvareh bom pa zmogla tudi tiste manj lepe, ki se mi lahko pripetijo,« pravi Lara, ki ima sicer v načrtu še kar nekaj projektov. »Imam ideje za nov avtorski CD, napisala bom tudi biografijo enega prvih prekomorskih borcev Izidorja Čebrona, ker želim, da se zgodovina pomni tako, kot se je v resnici zgodila. Srčno bi si želela dobiti kakšno priložnost vsaj kot gostja še v kakšnem repertoarnem gledališču, recimo v MGL, kjer delajo tudi muzikale, pri katerih sem res že 'zverzirana', če že drugega ne. Je pa življenje nepredvidljivo in na to moramo biti pripravljeni in se znati prilagoditi. Jutri lahko zazvoni telefon, ki vam obrne življenje na glavo. Tako kot je recimo meni pozvonil in mi je producent Aleš ponudil vlogo v Usodnem vinu,« nam je za konec v smehu še dejala Lara.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste