Estrada

Pred Evrovizijo še veličastni Life Ball

am
17. 3. 2015, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Avstrijski prestolnici bo 16. maja 2015, le teden dni pred Evrovizijo, potekala že 23. dobrodelna prireditev Life Ball, na kateri zbirajo sredstva za boj proti aidsu.

Profimedia

Ena največjih dobrodelnih prireditev na svetu za boj proti aidsu bo letos povsem v znamenju zlata, saj so navdih za koncept prireditve črpali iz secesije. V tem stilu bo tudi oder s premerom 29 metrov na otvoritveni slovesnosti pred dunajsko mestno hišo. Največji izziv za organizatorje bo povečana replika zlate kupole z dunajske secesijske stavbe s premerom 14 metrov in z višino osem metrov.

Po Life Ballu bo kupola od 17. do 23. maja kot kulisa številnih glasbenih nastopov krasila še evrovizijsko vas. Osrednja tema dogodka z modno revijo na trgu Rathausplatz se naslanja na motive spomladanskega praznika iz antičnega Rima ver sacrum (daritev pomladi) in istoimenske dunajske revije, ki je izhajala v času secesije. »Dunajski secesionisti, ki so se zavzemali za premagovanje zastarelih umetniških in družbenih predstav, so vzeli starorimski motiv ver sacrum za svojega. Kot metafora za Life Ball, ki se prav tako zavzema za napredno, tolerantno in raznoliko družbo, mislimo, da ima ver sacrum prav tako svoje mesto,« je povedal organizator dogodka Gery Keszler.

Profimedia

Dvourna otvoritvena slovesnost na trgu Rathausplatz, ki je za obiskovalce brezplačna, vsako leto privabi več kot 40.000 gledalcev in 500 mednarodnih predstavnikov medijev. Obiskovalci, ki jim je že prvi dan uspelo kupiti zelo zaželene vstopnice, se bodo po otvoritvenem spektaklu zabavali še v notranjosti mestne hiše.

Cena vstopnice za obiskovalce v kostumu znaša 90 evrov, za ostale pa 160 evrov. VIP-vstopnice za 750 evrov na osebo vključujejo običajno vstopnico, sedež na VIP-tribuni med odprtjem prireditve in vstop v VIP-ložo slavnostne dvorane v mestni hiši. Kot vsako leto na ekstravagantni prireditvi tudi tokrat ne bo manjkalo znanih obrazov. Poleg nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona in britanskega pevca Eltona Johna, ki se dogodka udeležujeta redno, bodo med slavnimi gosti tudi OZN-ova glasnica miru in južnoafriška igralka Charlize Theron, ikona modne industrije Jean Paul Gaultier ter njegova muza in avstrijska zmagovalka Evrovizije 2014 Conchita Wurst.

Profimedia

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste