Estrada

Ljubljana postaja meka za koncerte

Sonja Javornik
13. 11. 2014, 21.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Težko pričakovani koncert OneRepublic, ki se bo zgodil to nedeljo v Stožicah, je uradno razprodan! To je vsekakor izvrstna novica tudi za vse tiste skeptike, ki so mislili, da je podjetje, ki je pred poletjem napovedalo cel kup velikih koncertnih dogodkov, še eno v vrsti tistih, ki so pogorela.

Arhiv Svet24

Ljubljana je bila nekoč zaradi izvrstne koncertne ponudbe pomembno mesto za ljubitelje glasbe tudi zunaj naših meja. Po razpadu Jugoslavije so namreč naši takrat precej agilni organizatorji izvrstno izkoristili nemire na Balkanu in k nam pripeljali kup velikih imen – Boba Dylana, Metallico, Nirvano … pa tudi Kelly Family, ki jih omenjamo samo zato, ker so povsem razprodali bežigrajski stadion. Potem pa je prišlo do težav. Po koncu vojne sta Zagreb in Beograd spet postala bolj privlačna za obisk velikih tujih imen, saj sta pač večji mesti z boljšimi dvoranami. Nekateri naši organizatorji pa so tudi naredili veliko napak, ko so kot po tekočem traku začeli napovedovati velike spektakle, a so jih morali nato na žalost odpovedati – nekateri celo na dan prireditve. Tako si na primer nismo mogli ogledati Michaela Jacksona, Marilyna Mansona ali Madonne

V Ljubljani se nam bodo OneRepublic predstavili v okviru svetovne turneje Native World Tour.

Propadli koncerti niso težava zgolj zato, ker je bilo treba urediti vrnitev plačila za kupljene vstopnice. Vsak propadli koncert je tudi poglobil nezaupanje do koncertnih dogodkov na splošno. Kajti tisti, ki so si res želeli videti neko svetovno zvezdo, so potem raje hodili na koncerte čez mejo, saj so tako vsaj zagotovo vedeli, da dogodek bo, ne glede na vreme ali kakšne druge muhe. Kajti če so denimo kupili vstopnico za ljubljanski koncert, ki je bil potem v zadnjem hipu odpovedan, so zamudili priložnost, da bi šli na kak drug koncert, ker so tam vstopnice že pošle …

Prav to je bil razlog, da so mnogi v dvomih sprejeli pompozne napovedi koncertov Joss Stone, Michaela Bubleja, OneRepublic in Bryana Adamsa. Bodo oboževalci res kupili vstopnico za ljubljanski koncert ali se bodo raje odpravili v Milano, ker se bojijo odpovedi – to je bilo eno od glavnih vprašanj. Ampak že butični nastop Joss Stone v Šiški je izvrstno uspel, čeprav se je kakšno vstopnico še dalo dobiti tudi na dan prireditve. Septembra so bili v Stožicah Il Divo, ki so nastopili, čeprav dvorana ni bila polna, in to je bila potrditev, da se organizatorji ne šalijo in da mislijo resno s svojim delom, saj bi kakšni manj resni podjetniki v takem primeru celo raje pobrali zavarovalnino za odpovedani koncert, glede na to, da vstopnice niso bile razprodane. Pri Bubleju je bil uspeh še večji; rdeči ring je bil sicer zaprt, spodaj pa so bile kapacitete zapolnjene.

Pred ljubljanskim koncertom bodo ljubljenci slovenskega občinstva obiskali še Talin, Rigo in Prago ter Dunaj.

No, zaupanje v koncerte pri nas pa se očitno povečuje, saj so tokrat za OneRepublic razprodali tudi rdeči ring, kar pomeni, da pričakujejo 11.500 obiskovalcev. Ameriško pop rock senzacijo vodi pevec in izjemni avtor ter producent Ryan Tedder, ki je genialne avtorske zamisli prispeval za velikane svetovnega popa, kot so U2, Adele, Beyonce, Maroon 5, Jennnifer Lopez, Backstreet Boys, in še bi lahko naštevali. Fantje so nedavno na svojem facebooku objavili, da že intenzivno pripravljajo material za nov album, Tedder pa je pred kratkim objavil, da je za Taylor Swift napisal in sproduciral singel Welcome to New York, ki je tretji singel z njenega albuma 1989.

A če se vrnemo h koncertom ... Koncertno leto v Stožicah bo zaključil Bryan Adams. V Slovenijo pride že četrtič, ampak bo tokrat prvič v naši največji dvorani. Vstopnice se menda zelo dobro prodajajo, saj je cena nižja kot pri Bubleju, poleg tega pa je Bryan Adams pri nas zelo priljubljen. Za naslednjo leto organizatorji koncertov že pripravljajo nov program, vendar dogovori še potekajo, tako da za zdaj še nimamo podatkov o tem, čigave uspešnice bomo lahko poslušali v živo na velikih spektaklih.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste