Ostali športi

Boks: Sejdinoviču Velika nagrada Maribora

R.T.
1. 11. 2014, 14.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Veliko boksarsko nagrado Maribora - Grand Prix Red Power Cup 2014, je osvojil domači boksar Edin Sejdinovič, ki je s suvereno zmago proti avstrijskemu boksarju Maahyartu Sabetu, zasluženo osvojil prestižno boksarsko lovoriko.

Ekipa Grand Prix

V Mariboru, kjer je bila druga tekma mednarodne boksarske serija Grand Prix, smo videli pet izjemno zanimivih in privlačnih dvobojev.V ringu smo videli najboljše domače in avstrijske boksarje, ki so tokrat prišli iz BK Klagenfurt E&S. Že uvodna borba v kadetski konkurenci med domačim boksarjem Sadikom Gashijem (ŽBK Maribor) in Matlinom Nazaryem (BK Klagenfurt) je napovedala odličen boksarski večer. Zmaga je tokrat pripadla dve leti starejšemu boksarju iz Celovca, ki vadi pod taktirko trenerja Demnisa Balijagiča. V drugi borbi večera se je izkazal Bistričan Jan Sekol, ki je v mladinski konkurenci do 75 kg premagal avstrijca Arlina Shora. Tretja borba je postregla z prvim domačim obračunom med Blažem Škrablinom (BK Legionar Šmarje) in Bojanom Stoilovom (BK Golden Gloves), kateraga je suvereno dobil slednji.

Ekipa Grand Prix

Izjemno borbo smo vedeli tudi v predzadnji borbi večera, kjer sta se med seboj pomerila večkratni državni prvak Aljaž Venko (BK Slov. Bistrica), ki je za spremembo tokrat boksal v kategoriji do 82 kg in odličen Koroški boksar Klemen Turkuš (BK Fužinar ). Odlično borbo, v kateri so bili vsi sodniki enakega mnenja (Šel, Avguštin, Sušnik in Mastnak) so ocenili kot neodločeno. V zadnji borbi večera pa je zablestel domačin Edi Sejdinovič (ŽBK Maribor) , ki je v kategoriji do 64 kg premagal avstrijskega boksarja Iranskega porekla Maahyara Sabeta in zasluženo osvojil prestižno nagrado »Grand Prix Red Powewr Cup - Maribor 2014«.

Ekipa Grand Prix

Imel sem občutek,da je to moj dan

Edin Sejdinovič je žarel po borbi, saj je prestižno lovoriko Grand Prix osvojil doma, pred domačimi gledalci in to v zelo težki konkurenci: "Izjemno sme vesel te lovorike. Zahvalil bi se gledalcem za odlično podporo, trenerju Igorju Rašiču in vsem ostalim, ki me podpirajo. Že po prvi rundi sem imel dober občutek, da lahko zmagam, zato sem začel tudi bolj atraktivno boksati. To mi je verjetno prineslo tudi to prestižno nagrado, saj so bile tudi ostale borbe izjemno kakovostne in zanimive," je takoj po borbi povedal velik up mariborskega boksa, Edin Sejdinovč.

Ekipa Grand Prix

Priznanje v prave roke

Maribor je včeraj doživel še en boksarski spekatel, pred prepolno dvorano športnega centra Red Power in še enkrat dokazal, da si štajerska metropola preprosti želi še več takšnih dogodkov. Posebnopriznanje je prejel trener ŽBK Maribor, Igor Rašič, nekdanji odličen boksar, sedaj pa trener mariborskega upa Edina Sejdinoviča in neumorni športni delavec, ki si je to priznanje zares zaslužil. Priznanje mu je predal generalni sekretar mednarodne boksarske serije Grand Prix, Nani Franc Matjašič, ki nam je po tekmi tudi zaupal, da bo Maribor tudi v prihodnjem letu gostil eno tekmo tega mednarodnega boksarskega tekmovanja. Organizator Športni center Red Power si zasluži odlično oceno za izpeljavo tega mednarodnega športnega dogodka.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste