Ostali športi

Bo Isakovićeva po novem nastopala za Srbijo?

STA / J. P.
5. 2. 2014, 13.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Srbski časnik Kurir je v torek zvečer poročal o možnosti, da bi plavalka Sara Isaković, ki je Sloveniji v Pekingu 2008 priborila srebro na 200 prosto, ob vrnitvi v bazene v bodoče lahko nastopala za Srbijo, poročajo nekateri slovenski mediji.

Arsen Peric

Kurir je s tem pisal o možnosti, o kateri se posamezniki v slovenskih plavalnih krogih pogovarjajo že nekaj tednov. "Trenutno Sara ne nastopa za noben klub, plava le zase in za mene kot trenerja. Pogovarjamo se s potencialnimi sponzorji, sam pa upam, da bo šlo na tem področju veliko hitreje in bolje po prvem uradnem nastopu. Sara lahko sama izbere reprezentanco, za katero bo plavala, saj 18 mesecev ni nastopila za nobeno," je za Kurir povedal njen trener Marko Đorđević.

Počasi se vrača v vse boljšo formo.

Đorđević je ob tem poudaril, da ima Isakovićeva tudi več državljanstev: "Če bo plavalna zveza Srbije tukaj spoznala svoj interes, bo morala pokazati iniciativo in se soočiti s to temo. Pri Sari in pri meni vsekakor je želja, da bi nastopila za Srbijo." 

O plavalnem napredku Isakovićeve pa Đorđević pravi: "Počasi se vrača v vse boljšo formo. Brez pritiska delava korak za korakom. Cilj je nastop na igrah v Riu 2016, a pred tem je treba postoriti še veliko stvari."

Precej negotova z vrnitvijo je tudi plavalka, saj pozna pot do olimpijskega uspeha. "Zaenkrat še ne razmišljam, kaj in kako naprej, kje točno bom trenirala in nastopala. Ostajam v San Diegu do poletja, potem bom pa videla in načrtovala," je za STA zapisala 25-letna Gorenjka.

Zanjo je zaenkrat v ospredju poklicna pot.

"V bistvu je vse po starem in delam veliko v laboratoriju, samo da zdaj še treniram in ugotovila sem, da plavanje prav pogrešam, saj mi je nekaj manjkalo. Ko sem skočila nazaj v vodo, sem jo od prvega trenutka spet vzljubila in bila prepričana, da je vrnitev nazaj v plavanje najboljša možna odločitev. Prvič v življenju res plavam zase, brez kakršnih koli pritiskov in pričakovanj. Tudi trener je fenomenalen in meni se zdi morda še bolj motiviran, kot sem sama," je konec januarja ob vrnitvi še zapisala plavalka. 

V San Diegu je zaenkrat v ospredju poklicna pot. Tam sodeluje v projektu pri raziskavi možganov športnikov, cilj pa je, kako natrenirati možgane, da postanejo odpornejši. "Možgani so tudi indikator pripravljenosti in s skeniranjem lahko napoveš rezultate na prihodnjih tekmah. Morda se sliši malce noro, a je resnično," še pravi plavalka, ki je konec januarja potovala v New York in svoje raziskave predstavila tudi na televiziji v oddaji NBC Today's show. "Čeprav sem se pojavila le za kratek čas, je bil zame nastop na televiziji velika čast."

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan