Test za EP

Povratnik Iličić Sloveniji zagotovil zmago

A.S./STA
4. 6. 2024, 20.10
Posodobljeno: 4. 6. 2024, 22.29
Deli članek:

Slovenska nogometna reprezentanca je na predzadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo v Stožicah premagala Armenijo z 2:1 (1:0). Izbrance Matjaža Keka pred EP v soboto ob 15. uri prav tako v Stožicah čaka še obračun z Bolgarijo.

Luka Vovk
Prijateljska tekma med Slovenijo in Armenijo v Stožicah.

Slovenska vrsta je v precej spremenjeni postavi odigrala tekmo z Armenci, sploh prvo medsebojno. Domači so si želeli zmage, saj to dviga samozavest, a predvsem je tekma selektorju služila za vpogled stanja tistih, ki ne igrajo ključnih vlog v ekipi oziroma tistih, ki so imeli v zadnjem obdobju zdravstvene težave in potrebovali igralne minute.

Zmago so po zadetku Josipa Iličića v drugem polčasu Slovenci tudi dosegli, čeprav so imeli gosti kar nekaj priložnosti, in tako poskrbeli za pozitivno nadaljevanje priprav na EP, ki ga bodo Kekovi nogometaši začeli 16. junija v Stuttgartu proti Danski, nadaljevali 20. junija v Münchnu proti Srbiji, skupinski del pa končali 25. junija v Kölnu proti Angliji.

Selektor Kek se je proti Armencem odločil za precej spremenjeno prvo postavo, tudi zaradi tega, ker je že pred tekmo razkril, da tokrat zaradi previdnosti in poškodb ne bo računal na Žana Celarja, Miho Blažiča, Benjamina Šeška in Benjamina Verbiča.

Tako je v vratih priložnost dobil Vid Belec, v napadu pa Žan Vipotnik, nekaj sprememb pa je bilo tudi v obrambni in zvezni vrsti, kjer so zaigrali tudi Vanja Drkušić, Tomi Horvat in Jasmin Kurtić.

Luka Vovk
Prijateljska tekma med Slovenijo in Armenijo v Stožicah.

Tudi ta postava je takoj prevzela pobudo in povedla v 11. minuti, ko je po podaji z leve strani in slabo odbiti žogi armenskih branilcev zadel Jan Mlakar. Po tem zadetku je tudi Armenija pokazala nekaj več konkretnosti, a ni resneje ogrozila domačega vratarja.

Pozneje se je dogajanje umirilo, Slovenci so večinoma imeli žogo v svoji posesti, a tudi oni niso imeli prave ideje v napadu. Šele v 45. minuti so prišli do novih nevarnih poskusov, vendar ne Horvatu ne Vipotniku ni uspelo ugnati armenskega vratarja s streloma iz kazenskega prostora.

V uvodu drugega polčasa je moral takoj dvakrat posredovati Belec po strelih Armencev, v 52. minuti pa je Drkušić v zadnjem trenutku blokiral strel pred vrati domačih. V 54. minuti je Belec ujel še žogo po novem poskusu gostov, in sicer Arturja Miranjana.

Armenci so po boljšem začetku drugega dela izenačila v 56. minuti, po kotu z desne strani je z glavo zadel Varazdat Harojan. Malce zatem so gosti še enkrat zagrozili s strelom z glavo.

Kek je reagiral s tremi menjavami, v igro so vstopili Petar Stojanović, ki je bil vprašljiv za nastop, Timi Max Elšnik in povratnik Josip Iličić, ki so ga navijači še posebej toplo pozdravili.

Prav slednji je v 63. minuti popeljal Slovenijo v novo vodstvo, ko je žogo dobil na desni strani kazenskega prostora in s preigravanjem prišel do zaključnega strela.

Nekaj minut pozneje je na drugi strani Edgar Sevikjan po kotu zgrešil iz bližine, zatem pa je v slovenski vrsti priložnost dobil še v zadnjih dveh mesecih poškodovani Sandi Lovrić, v igro pa sta vstopila še Jon Gorenc Stanković in Žan Zaletel.

V 80. minuti pa so Armenci spet prišli do strela v kazenskem prostoru, Belec pa se je izkazal z obrambo. Na drugi strani je z roba kazenskega prostora zgrešil Lovrić, v 85. pa pri Armencih Vahan Bičahčjan.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste