Javnost navdušena

Kljub temu, da bo 14. avgust praznik, ljubljanski UKC ne bo odpovedoval pregledov

P.K.
10. 8. 2023, 07.16
Posodobljeno: 10. 8. 2023, 13.57
Deli članek:

Iz celjske bolnišnice so sporočili, da bo delo na 14. avgust potekalo prilagojeno, kar pomeni, da bo večina zdravstvenih posegov, ki so bili predvideni za ta dan, odpovedanih.

/
Celjska in jeseniška bolnišnica bosta izvajali samo nujne storitve.

Enako velja za jeseniško bolnišnico. Obe zdravstveni ustanovi bosta pacientom z odpovedanimi termini v prihodnjih dneh poslali nove, nadomestne datume. Vse nujne zadeve bodo na Jesenicah in v Celju potekale nemoteno.

Ljubljanski klinični center pa naj bi obratoval kot na običajen delovni dan. "To bo njihova solidarnost, da ne bo treba prenaročati pacientov, ki imajo ta dan obravnavo, in tako dodatno vplivati na čakalne dobe. Pohvalno," se je glasila objava na družbenem omrežju X, nekdanjemu Twitterju.

Pozitivno presenečenje s kliničnega centra

Te informacije nam je omenjena bolnišnica potrdila: "14. avgusta bomo v UKC Ljubljana zagotovili vse zdravstvene storitve, ki so bile za ta dan predvidene, tako ambulantne kot hospitalne. UKC Ljubljana izvaja solidarno dejavnost v vsem svojem delovanju, zato bomo solidarnost na Dan solidarnosti v UKC izrazili na način, da bomo opravili vse predvidene zdravstvene storitve za bolnike," so sporočili. Enako bo storil UKC Maribor: "Ves ambulantni, diagnostični in operativni program bo v ponedeljek potekal nemoteno," so povedali.

Tudi Onkološki inštitut (OI) Ljubljana bo delal kot na običajen delovni dan. "Obravnava bolnikov, ki so naročeni v ponedeljek, 14. avgusta 2023, bo potekala kot običajno – po prvotnem načrtu dela inštituta, ki je bil določen, preden je Državni zbor RS potrdil ukrep vlade o dela prostem dnevu," so sporočili in prosili, da v kolikor se zaradi izrednih okoliščin, ki so jih povzročile nedavne poplave, bolniki ne morejo udeležiti obravnave na OI, naj to sporočijo s klicem v klicni center na telefonsko številko 080 29 00, kjer jim bodo dodelili nov termin.

Iz Splošne bolnišnice Brežice so prav tako javili, da bodo v ponedeljek, ko je razglašen dan solidarnosti, opravljali zdravstvene storitve tako, kot je bilo načrtovano. "Pacientov, ki so bili naročeni za ponedeljek, ne bomo odpovedovali," so povedali.

Preverjamo tudi pri drugih

Bobo
Bolniki so napoved, da bodo njihovi ponedeljkovi pregledi v nekaterih bolnišnicah prestavljeni, sprejeli z zadržki.

Iz drugih bolnišnic zaenkrat še ni informacij, kako bodo delali, bomo pa tekom dneva pridobili te informacije in jih objavili. Kot je znano, bolnišnice glede režima dela za ponedeljek, ko bo dela prost dan, čakajo navodila ministrstva za zdravje.

V Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (Fides) so sicer ob tem izrazili svoje stališče, ki je, da “smo zdravstveni delavci družbeno bolj koristni na svojem delovnem mestu, saj bomo s tem najbolj pomagali prizadetim v poplavah in bolnim. Ravno iz teh razlogov pozivamo vodstva javnih zdravstvenih zavodov, da na dan 14. avgusta ne prekinejo že planiranih delovnih procesov.”

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste