Slovenija

Rektor mariborske univerze poklical dekana EPF na zagovor

STA
22. 9. 2015, 15.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar je dekanu ekonomsko-poslovne fakultete (EPF) Klavdiju Logožarju, ki mu očitajo prodajo vsebine diplomskega dela študentke, dal možnost, da se na razgovoru 30. septembra izjavi o očitkih na njegov račun. Končna odločitev glede dekanove razrešitve torej še vedno ni sprejeta.

Mediaspeed

K razrešitvi dekana EPF je rektorja na začetku tega meseca pozval akademski zbor fakultete. A je Tičar z odločitvijo čakal najprej na vso dokumentacijo z akademskega zbora, ki jo je prejel konec prejšnjega tedna.

Današnje seje senata univerze, na kateri je bil kot član senata prisoten tudi Logožar, se je udeležila tudi skupinica protestnikov iz vrst študentov in profesorjev filozofske fakultete, ki je s transparentom, a brez besed spremljala vso sejo.

Danes so z rektorata sporočili, da je rektor Logožarja po prejemu predloga akademskega zbora "seznanil z očitanimi razlogi za razrešitev" ter mu "v skladu z zakonskimi in statutarnimi določili dal možnost, da se na razgovoru, ki bo v sredo, 30. septembra 2015, o njih izjavi".

Rektor tega na današnji seji senata univerze ni povedal, čeprav je bil izzvan. Izjave za medije kljub predhodnim obljubam ni želel dati, dokaj nestrpno pa se je odzval tudi na vprašanje članice senata Marine Tavčar Kranjc, kdaj bo sprejeta odločitev glede dekana EPF.

V odgovoru senatorki je Tičar poudaril, da postopa v skladu z zakonodajo in statutom univerze, kar predvideva tudi določene časovne okvire, in da se temu, tudi spričo pritiskov medijev in nekaterih zaposlenih na univerzi, ne bo odrekel. "Postopek bom izvedel v času, ki je potreben za zakonsko izvedbo postopkov. Ne bom dovolil, da zaradi ene zadeve trpita delo in ugled tisočih učiteljev in učiteljic ter sto tisoč študentov, ki so šli skozi to univerzo," je dejal.

Današnje seje senata univerze, na kateri je bil kot član senata prisoten tudi Logožar, se je udeležila tudi skupinica protestnikov iz vrst študentov in profesorjev filozofske fakultete, ki je s transparentom, a brez besed spremljala vso sejo. Kot je medijem po seji povedal eden od njih Friderik Klampfer, je afera Logožar, ki je vrgla senco na celotno mariborsko univerzo, izbruhnila že pred dvema mesecema. "Prišli smo opozoriti, da je to eden od neizvršenih sklepov na tej univerzi in da je akademska javnost, pa tudi širša javnost, vedno bolj nestrpna. Ti pravni izgovori nikogar ne prepričajo," je dejal.

"Vse, kar je treba storiti, je podpisati odločbo, ki bi morala biti napisana že od 25. julija, ker so vsi razlogi za razrešitev že od takrat znani," je še povedal profesor Klampfer.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste