Slovenija

Koliko stane ura parkiranja

Sašo Avramovič
4. 8. 2015, 18.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

CENE Turistični kraji po Sloveniji so v poletnih mesecih polni tujih in domačih turistov, med drugim goste ob gneči čaka nam vsem zagotovo neprijetna naloga – iskanje prostega parkirnega prostora. Preverili smo cene parkiranja na Bledu, v Portorožu, Izoli in Piranu.

Sašo Avramovič

Med priljubljenimi slovenskim turističnimi kraji, ki so tako med domačimi kot tujimi gosti poleti dobro obiskani, se zagotovo znajdejo Izola, Piran, Bled in Portorož.

Mesto in cena

Izola od 0 do 1

Piran od 1,20 do 5

Portorož od 1 do 1,20

Bled od 0 do 2

Na voljo je sedem parkirišč

V Izoli je jeklenega konjička mogoče parkirati na sedmih parkiriščih (Lonka, Pošta, Zdravstveni dom, Ladjedelnica, Veliki trg, Marina, Simonov zaliv). Na Lonki je prva ura parkiranja brezplačna, za vsako nadaljnjo bomo odšteli dva evra. Dnevno parkiranje stane 16 evrov. Za Pošto bomo za parkiranje do ene ure odšteli 0,50 evra, vsaka nadaljnja ura stane en evro. Parkiranje do ene ure nas pri Zdravstvenem domu stane 0,20 evra, na parkirišču Ladjedelnica pa bomo za celodnevno parkiranje odšteli le dva evra. Na parkirišču Marina in v Simonovem zalivu bomo za eno uro odšteli en evro, na Velikem trgu pa nas prvih 30 minut stane en evro, vsaka nadaljnja ura pa 2,50 evra.

Ura parkiranja tudi pet evrov

Če se odločimo za obiska Pirana, lahko parkiramo avto v garažni hiši Fornače, garažni hiši Arze ali v starem mestnem jedru. Ura parkiranja v garažni hiši Fornače stane 1,70 evra, dnevno parkiranje (nad 11 ur) pa 17 evrov. Cenejša je garažna hiša Arze, v kateri bomo za enourno parkiranje odšteli 1,20 evra, za dnevno (nad 11 ur) pa 12 evrov. Najdražje je parkiranje v starem mestnem jedru. Prva ura parkiranja nas v poletnih mesecih namreč stane pet evrov, vsaka nadaljnja pa tri evre.

Od 1 do 1,20 evra za uro parkiranja

V Portorožu se lahko odločimo za parkiranje v garažni hiši Metropol ali recimo za parkiranje od križišča ceste Obala s Solinsko potjo do odcepa za Grand hotel Metropol (v obe smeri). Tam nas bo v poletnih mesecih ura stala 1,20 evra, dnevno parkiranje (nad 10 ur) 12 evrov. V garažni hiši bo ceneje, saj parkirna ura stane en evro, dnevna parkirnina pa 10 evrov.

V starem mestnem jedru Pirana bomo za uro parkiranja odšteli kar pet evrov.

Kje lahko parkiramo avto na Bledu

Na Bledu lahko za kratkotrajno parkiranje (modra cona) izberemo Cesto Svobode (dva evra/uro, največ dve uri), Zdraviliški park (dva evra/uro, največ dve uri), parkirišča pod hotelom Krim in ob športni dvorani (dva evra/uro, največ štiri ure) ter pod Hotelom Jelovica, na Grajski cesti in pri TPC Bled pa je prva ura brezplačna, druga stane en evro. Tam lahko parkiramo avto za največ dve uri. Časovno neomejeno parkiranje je mogoče pri Pristavi (tri evre/dan), pri Zdravstvenem domu Bled (10 evrov/dan) in na parkirišču pri Ribenski cesti – nasproti trgovine Mercator (0,5 evra/uro oziroma tri evre za šest ali več ur). Na Seliški cesti, pri pokopališču, osnovni šoli in pri vrtcu Bled bomo za uro parkiranja odšteli 0,50 evra, pri Mali Zaki dva evra na uro ter pri Veliki Zaki 10 evrov na dan (po 15. uri pet evrov).

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste