Slovenija

Nova imena v občini za boljšo učinkovitost

Polona Krušec
25. 2. 2015, 20.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ajdovski župan Tadej Beočanin želi z okrepitvami v kadru povečati učinkovitost delovanja občine. Odnosi z javnostmi imajo novega sodelavca, prihaja tudi nova direktorica ali direktor občinske uprave.

Polona Krušec

Na razpis, v okviru katerega so prijave zbirali osem dni, se je sicer prijavilo 63 kandidatov. Kdo bo novi sodelavec občine, bo znano v slabih dveh mesecih.

Beočanin je že v začetku svojega županskega mandata povedal, da bo prišlo do organizacijskih in kadrovskih dopolnitev. Prva je zaposlitev novega svetovalca za odnose z javnostmi. Občini se je tako na željo Beočanina pridružil Edvard Pelicon, ki je dolgoletni novinar, urednik in radijski voditelj ter nekdanji vodja odnosov z javnostjo v Primorju. Tudi dragocene izkušnje s tega področja so gotovo vplivale na županovo odločitev, da ga zaposli »na zaupanje«.

Za medije je Beočanin povedal, da službo za odnose z javnostjo, za katero je zdaj skrbela samo Sanda Hain, podkrepi, ker si želi večje vključevanje občanov v odločanje. »Boljša komunikacija, povezave med ljudmi in občino so ključnega pomena,« pove. Kot je poudarjal že v predvolilni kampanji, lokalna politika potrebuje predvsem stik s prebivalci. Tega seveda zagotavljajo občinski svetniki, most bosta predstavljala tudi izkušena Hainova in Pelicon.

Polona Krušec

Z reorganizacijo bo občina dobila tudi oddelek, ki bo delal pri razvoju in evropskih zadevah. Župan je v svojih izjavah že večkrat poudaril, da je prav pridobivanje denarja iz skladov Evropske unije tisti vzvod, ki bo pomagal odpreti marsikatera vrata, ki so bila do zdaj lahko priprta. V tem okviru bodo moči usmerjene predvsem na pridobivanja denarja za razvoj na področjih gospodarstva, kmetijstva in turizma. Evropska sredstva predstavljajo finančne vire, ki bi omogočile marsikateri premik.

Z javnim natečajem še vedno iščejo svetovalca za okolje in prostor, ki bi nadomestil Marjana Breščaka, ki odhaja v pokoj. Novo ime, ki bo nastopilo to mesto, bo pomenilo zaposlitev za nedoločen čas. Razpis je sprožil ugibanja, ali je ta pisan na kožo točno določenemu kandidatu. Na družbenih omrežjih je bila o tem živahna razprava, med ljudmi pa je krožilo tudi anonimno pismo, ki naj bi razlagalo ozadje razpisa. Nekateri so namreč menili, da kratek rok in zahtevana izobrazba predstavljata nelogične omejitve za mnoge, ki bi lahko nastopili to mesto. Naglas se je govorilo, da je razpis narejen tako, da ustreza dolgoletni sodelavki župana, vendar je ta v izjavi za javnost povedala, da na razpisu sploh ni kandidirala, ker ne izpolnjuje zahtev. Od takrat dalje so glasni komentarji nekoliko potihnili.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste