Slovenija

VIDEO: Arso opozarja na porast rek in možna razlivanja

STA/M.J.
24. 10. 2014, 07.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Močan veter je v četrtek zvečer in ponoči povzročil kar nekaj težav predvsem na Gorenjskem. Veter je poškodoval več streh in podrl nekaj dreves na območju Tržiča in Kranja. Sunki vetra lahko težave povzročajo tudi zjutraj, Arso pa opozarja še na porast rek in možna razlivanja v vzhodni in južni Sloveniji.

Vili Eržen

Kot so za STA pojasnili na regijskem centru za obveščanje v Kranju, so zvečer in ponoči prejeli vrsto klicev, saj je bil veter zelo močan. Vendar vsaj za zdaj velja, da posledice vetra tokrat niso bile zelo hude, razen če bi dnevna svetloba pokazala drugače.

Gasilci so posredovali na Blejski Dobravi, kjer je sunek vetra odpihnil strešno kupolo na proizvodni hali. Kupolo za odvod dima so postavili nazaj in jo z notranje strani pritrdili z zapiralnim mehanizmom. Na območju Kranja je veter medtem poškodoval dimnik stanovanjske hiše, na območju Tržiča pa ostrešji dveh objektov.

Veter je podrl tudi nekaj dreves. Pet dreves je padlo na cesto Letenice-Kamnjek, drevo je padlo tudi preko Kranjske ceste v Tržiču in za predorom v Podljubelju. Gasilci so vsa podrta drevesa že odstranili. Prav tako so odstranili nekaj reklamnih transparentov, ki so viseli na cesto.

Močan veter je povzročil nekaj preglavic tudi drugod po državi. Tako je odkril streho stanovanjske hiše v naselju Žahenberc v občini Rogatec. Na cesto Podvelka-Ribnica na Pohorju pa se je nagnilo drevo.

Kot opozarja Agencije RS za okolje (Arso), lahko sunki severnega vetra tudi danes zjutraj ponekod v severni in v severovzhodni Sloveniji še presežejo hitrost 70 kilometrov na uro.

V četrtek zvečer je Arso izdal tudi opozorilo o porastu rek in možnih razlivanjih v vzhodni in južni Sloveniji. Reka Mestinjščica se je začela razlivati na izpostavljenih mestih ob strugi. V Pristavi pri Mestinju v občini Podčetrtek je tako Mestinjščica poplavila stanovanjsko hišo. Meteorna voda pa je zalila nekaj kleti drugod po državi.

Po opozorilih Arsa, na bi ponoči naraščala tudi reka Krka, ki naj bi na vodomerni postaji Podbočje zjutraj predvidoma presegla opozorilni pretok 200 kubični metrov na sekundo. Pri tem naj bi se reka Krka razlila na območju vsakoletnih poplav. Danes popoldne se bodo hidrološke razmere po državi pričele umirjati.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste