Slovenija

V šentjurski občini precej preglavic zaradi obilnega deževja

STA/ mv
13. 9. 2014, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Tudi šentjurska občina se sooča s številnimi preglavicami zaradi obilnega deževja. Na določenih območjih Voglajna s pritoki, predvsem pa Pešnica, Kozarica in ostali lokalni vodotoki, deroči potoki in hudourniki, so se razlivali iz strug in poplavljali ceste na območju več krajevnih skupnosti. Meteorne vode pa so zalivale objekte in naselja.

rks

Zaradi močnih padavin in posledično razmočenega terena, so se po vsej občini prožili številni zemeljski plazovi, ki še vedno ogrožajo stanovanjske in gospodarske objekte, poškodovali so več odsekov cest, so sporočili s šentjurske občine.

Ob 1. uri so aktivirali prve ekipe gasilcev, tri ure kasneje pa so bili aktivirani tudi pripadniki civilne zaščite. Trenutno je na terenu 120 gasilcev, aktivirani so tudi delavci podjetja VOC Celje ter Javnega komunalnega podjetja Šentjur.

Največje težave so deroče vode povzročale v Šentjurju, na območju naselja Hruševec, v Gorici pri Slivnici in v Loki pri Žusmu. V jutranjih in dopoldanskih urah je voda ogrožala več kot 30 stanovanjskih objektov, tri gospodarske in dva industrijska objekta.

Zaradi voda in plazov so bili neprevozni odseki državnih cest (Šentjur-Gorica pri Slivnici, Črnolica-Planina pri Sevnici), ter na petih odsekih občinskih cest (predvsem na območju Planine pri Sevnici, Kalobja in Gorice pri Slivnici).

Prevoznost je po celodnevnem odpravljanju posledic sedaj vzpostavljena na vseh državnih cestah razen na odseku Gorica pri Slivnici-Prevorje, ter na odseku Šentjur-Črnolica pri železniškem prehodu. Zaradi proženja plazov je zaprtih več odsekov občinskih cest.

Število objektov, ki jih ogrožajo vode, se znižuje, saj ekipe gasilcev in pripadnikov civilne zaščite črpajo vodo iz objektov, čistijo nanose blata z dvorišč, prav tako s folijo pokrivajo plazove.

Voda je še v sedmih stanovanjskih objektih in v enem industrijskem objektu. Trenutno je v občini Šentjur evidentiranih 30 plazov, nekateri še ogrožajo tudi stanovanjske objekte. Število evidentiranih plazov se spreminja, saj občani javljajo nove lokacije, pričakovati je, da se bodo zaradi razmočenega terena prožili še v popoldanskem in nočnem času.

Pristojne službe opravljajo oglede prijavljenih plazov in ocenjujejo nevarnosti razmer. Ekipe, ki odpravljajo posledice ujme, bodo z delom nadaljevale še v popoldanskih urah, ponoči pa bodo vzpostavili dežurstva. Z delom bodo nadaljevali v nedeljo.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste