Slovenija

"Pritiski na družino so bili preveliki"

P.R.
25. 3. 2014, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

»Napadi so se dogajali od prevga dne. Ko pa je bila vpletena še družina, je bilo dovolj« je na novinarski konferenci izpostavila Alenka Trop Skaza, ministrica v odstopu.

STA

Kar zadeva posle njenega moža, pa je pojasnila, da moževo podjetje, od dne, ko je prisegla kot ministrica, z državo ni poslovalo. Pojasnila je tudi, da so pogodbe, ki jih je morala podpisati, bile nujno potrebne. Dejala je še, da je opozorila vlado, kaj bi pomenilo zmanjšanje števila zaposlenih za 1 odstotek. »V težkih časih je potrebno izpostaviti prioritete, ki jih bodo morali državljani tudi sprejeti,« je dejala in dodala, da se prebivalstvo sicer stara.

Odstopila, ker družina ni prenesla več pritiskov.

» Dejstvo je, da je treba ukiniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje in prevetriti košarico pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.« je še enkrat izpostavila. 

Odzvala se je tudi na očitke zdravniške stroke, ki ne verjame njenim razlogom za odstop. Očitajo ji, da je bila celotna zgodba vnaprej dogovorjena z vsemi pogodbami in podpisi. »Nič ni bilo vnaprej dogovorjeno,« poudarja Trop Skaza, ki je še enkrat prebrala vse pogodbe, ki jih je podpisala in izpostavila, da ni podpisala nobenih koncesij. 

Trop Skaza meni, da v vsej zadevi ni nobenega konflikta interesov (omenila je delo za farmacevtsko družbo in moževo poslovanje z državo) in še enkrat ponovila, da je odstopila, ker družina ni prenesla več pritiskov. 

Komisija za preprečevanje korupcije

Alenka Trop Skaza se je dotaknila tudi mnenja Komisije za preprečevanje korupcije, ki je ocenila, da v zvezi s poslovanjem njenega moža ni nič narobe, razen poslovanje z zdravstvenim ministrstvom. 

Izpostavila je, da ji v vsem tem času ni nihče grozil, ter da nima nič proti, če pristojni pregledajo vse, kar je v tem, času podpisala.

Dejala je še, da sprejema kritiko, da ni odgovorno, da odstopa in da ji je žal, da zaupanje premierke ni zdržalo. »Vedela sem, da bo zahtevno, a ne tako,« je dejala Trop Skaza. Ministrica v odstopu tudi ni želela izdati, kdo je avtor »citata«, da mora zavarovalnicam nekaj ponuditi. Na vprašanje, ali je v tem času na policijo podala kakšno prijavo, ni želela odgovoriti. Izpostavila je, da ji v vsem tem času ni nihče grozil, ter da nima nič proti, če pristojni pregledajo vse, kar je v tem, času podpisala.

Trop Skaza je odgovorila tudi na vprašanje glede obljub njenega moža, ki je po nastopu njenega mandata dejal, da bo svoj delež v podjetju, ki posluje tudi z državo, prodal. Dejala je, da tega po dogovoru s partnerjem v podjetju, ni storil. Razen urgentnih stvari, ministrica v odstopu do razrešitve ne bo podpisala ničesar.

 

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov