Slovenija

Vesna in Teja sta nas razveselili v teh težkih časih!

Č.K./M.J.
12. 2. 2014, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Povsem nepričakovano je slovenska bera bogatejša za dve bronasti olimpijski medalji. Vesna Fabjan nas je prijetno presenetila v tekaškem sprintu, Teja Gregorin pa v zasledovalni biatlonski tekmi.

Reuters

Kakšen neverjetno suveren nastop je prikazala 28-letna Besničanka v velikem finalu! Vso progo je bila med vodilnimi tremi, pred zadnjim spustom je z Norvežankama Maiken Caspersen Falla in Ingvild Flugstad Østberg ušla zasledovalkam in bilo je le še vprašanje, kakšne barve bo medalja. Odlična Fallova, ki je vodila večji del finala, je bila premočna; srdit boj se je vnel med našo Vesno Fabjan in Østbergovo.

Po fotofinišu je Fabjanova stopila v čevlje Petre Majdič in osvojila za vse Slovence zlata vredno bronasto olimpijsko kolajno, srebro ji je ušlo za pičlo stotinko sekunde. To je medalja, ki je, iskreno, nihče izmed nas ni pričakoval.

Reuters

V zlatem obdobju Petre Majdič je bila Fabjanova stalno v njeni senci, pogosto pa je bila tudi deležna kritik medijev, češ da preveč govori in premalo naredi, čeprav je pred leti že zmagala na tekmi svetovnega pokala. Dodatno samozavest pred olimpijskimi igrami je pridobila v začetku letošnjega leta, ko je bila na tekmi svetovnega pokala na Poljskem, resda v okrnjeni konkurenci, tretja.

Reuters

To je pomenilo preobrat. Leta garanja in odrekanja so včeraj vendarle obrodila sadove, bronasto olimpijsko kolajno, ki bo za vedno zapisana v anale slovenskega smučarskega teka. Velja pohvaliti tudi preostali Slovenki, Alenko Čebašek in Niko Razinger, ki sta izpadli v četrtfinalu.

Reuters

Takoj za Vesno pa nas je razveselila biatlonka Teja Gregorin, saj je na zasledovalni tekmi osvojila prav tako bronasto medaljo. Gregorinova je startala 42 sekund za zmagovalko sprinta Anastazijo Kuzmino. Na prvem in drugem streljanju je pokrila vseh pet tarč in se prebila na peto mesto. Sledil je rahel padec ob tretjem streljanju in Teja je padla na 11. mesto. Zadnje streljanje pa je znova opravila odlično in se v zadnji krog odpravila kot peta. Sledil je odličen tek in na cilj je prišla kot tretja, za zmagovalko, Belorusinjo Darjo Domračevo, in drugouvrščeno Norvežanko Toro Berger. Včeraj se je še enkrat več pokazalo, kako neverjetni smo Slovenci, še posebno na športnem področju, in Vesna in Teja sta dokaz za to.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste