Črna kronika

Iz piranske cerkve ukradli tudi prostovoljne prispevke

Samo Strel
14. 9. 2015, 16.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

10 Policisti Dolenjskih Toplic so v Selah pri Hinjah obravnavali tatvino štirih ovac iz ograjenega pašnika. Kmet je oškodovan za okrog 800 evrov.

9 Škofjeloški policisti so obravnavali prijavo ženske, ki jo je neznanka pregovorila, da je na enodnevni preizkus vzela manjši ortopedski aparat, kot garancijo pa je morala predložiti 50 evrov gotovine in nekaj zlatih verižic. Se ve, da se tatica na kraj zločina po aparat ni vrnila.

8 Na avtobusni postaji v Domžalah so policisti razstrelili sumljiv kovček. Po končanih aktivnostih je do policistov pristopil državljan Makedonije in pojasnil, da je bil kovček njegov.

7  Črnomaljski policisti so v Ručetni vasi obravnavali tatvino desetih desk, dolgih štiri metre in širokih od 15 do 25 centimetrov. Lastnik je oškodovan za nekaj deset evrov.

6Dolenjski policisti so v Jami pri Dvoru obravnavali tatvino zadnjega spojlerja z zavorno lučjo, ki ga je storilec snel z renault megana, medtem ko je voznica v gozdu nabirala gobe.  

5 V Mlaki pri Kranju so policisti obravnavali moškega, ki je pod vplivom maliganov pustil oziroma parkiral avtomobil na ulici in tako oviral promet. Ker pijanček ni zagotovil odstranitve vozila, so ga na njegove stroške odstranili policisti.

4 Iz piranske cerkve so neznanci ukradli manjši križ z medeninastim podstavkom, večji svečnik, pobrali pa so tudi prostovoljne prispevke.

3 Policisti so kazensko ovadili 46-letno Hrvatico, ki je prijatelju iz Škofje Loke avgusta med več obiski kradla z njegove bančne kartice. Kartico si je tatica »izposojala« iz oškodovančevega predala, PIN-številko pa je poznala, saj je bila napisana na etuiju. Z obiski »prijatelja« je Hrvatica »zaslužila« 450 evrov.

2 Na mednarodnem mejnem prehodu Sečovlje so policisti vzeli pod drobnogled osebno vozilo 26-letnega Italijana in njegovega 34-letnega rojaka. Potnika sta imela v prtljažniku večjo kartonasto škatlo, v njej pa 150 komadov raket znamke Jupiter. Za pirotehnične izdelke kitajske izdelave je 34-letnik izjavil, da so njegova last, da jih je pošteno kupil v Italiji, z njimi pa je nameraval razveseliti nekega otroka na Hrvaškem. Policisti so se zakopali v predpise in dognali, da take izdelke lahko kupuje, poseduje ali uporablja pravna oseba ali podjetnik, kajpak na podlagi ustreznih dovoljenj, fizična oseba pa ne. Rakete so Italijanu zasegli in mu izrekli globo v višini 400 evrov, 90 evrov so znašali stroški postopka, kršitelj pa je vse poravnal na licu mesta.

1 Dolenjski policisti so prejeli prijavo, da na stari hitri cesti na Otočcu tri race ovirajo promet. »Klicu so se odzvali prometni policisti, ki so zavarovali kraj, nato pa uspeli s pregovarjanjem in humano uporabo brezkontaktne telesne sile race odgnati oziroma pospremiti proti reki Krki. Dvajset minut po prijavi so bili tako na varnem race kakor tudi udeleženci v cestnem prometu, promet pa se je sprostil. Ker so race upoštevale zakonite ukrepe in ukaze policistov, poškodovanih pa tudi ni bilo, drugih ukrepov ne bo,« so pojasnili na novomeški policijski upravi. ***IZPOSTAVEK: V Domžalah so policisti državljanu Makedonije razstrelili kovček.

POUDARK S CIFRO: 450 evrov je zaslužila Hrvatica z obiski »prijatelja« v Škoflji Loki, ko si je brez njegove vednosti izposojala bančno kartico ...***

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste