Slovenija

Počivalšek: Ključna naloga okrepiti konkurenčnost gospodarstva (krajše)

STA
14. 9. 2015, 15.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Slovenija okreva, gospodarska rast se krepi, vendar ne smemo povečati apetitov in opustiti reform, je ob predstavitvi dela in načrtov ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo danes v Ljubljani povedal resorni minister Zdravko Počivalšek. Kot ključno nalogo je izpostavil okrepitev konkurenčnosti gospodarstva.

STA

Počivalšek je med ključnimi dosežki dosedanjega dela ministrstva v mandatu vlade premierja Mira Cerarja omenil ustanovitev direktorata za les, ki skrbi za ustvarjanje sistemskih pogojev za revitalizacijo lesne panoge, in vnovično osamosvojitev Slovenske turistične organizacije (STO).

hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Počivalšek si želi, da bi ustvarili pogoje, na podlagi katerih bo lahko STO bolje promovirala Slovenijo v tujini. "Za rast in razvoj slovenskega turizma je treba imeti več tujih gostov. To je alfa in omega vsega," je dejal minister, ki meni, da se lahko turizem doma zgolj preživlja.

Kot ključno nalogo za nadaljnje delo je izpostavil krepitev konkurenčnosti gospodarstva. Ključne aktivnosti se bodo nanašale na administrativne ovire, stroške dela in prožno delovno zakonodajo. Na vprašanje, ali prihaja do sprememb dovolj hitro, je minister dejal: "Zadeve se premikajo, še vedno prepočasi, ampak smo v vzponu in hitrost povečujemo."

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja