Črna kronika

Nesojenemu svaku zbil zobe

tr
25. 7. 2015, 08.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Srdžan Jotić je priznal očitek, da je huje pretepal nesojenega svaka. Za svoj greh bo šel za osem mesec na hladno. Ker je že nekaj časa presedel v priporu, pride na svobodo že letos pozimi. Je pa izrazil željo po predčasnem prestajanju kazni. Njegovi želji je sodišče ugodilo.

Thinkstock

Pred dnevi je na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča sedel Srdžan Jotić. Tožilstvo mu je očitalo povzročitev hude telesne poškodbe. Za omenjeno kaznivo dejanje je zakonodajalec predvidel od šest mesecev do pet let zapora. Tožilka Nikolaja Hodžič je Jotiću ponudila osem mesecev zapora, če prizna krivdo. Obtoženi je ocenil, da ima nasprotna stran preveč močne adute v rokah, zato se je pokesal svojega greha. Sodišče je sledilo tožilskemu predlogu in mu izreklo osem mesecev zapora.

NESOJENEMU SORODNIKU ZBIL ZOBE

Jotić je letošnjega 3. marca okoli četrte ure popoldne na Taborski cesti v Grosupljem (gre za romsko naselje Smrekec) razkazoval mišice in dvakrat udaril Rada Brajdića v obraz ter mu zbil nekaj zob, nekaj pa mu jih tudi razmajal. Vzrok tepeža naj bi tičal v zameri, ki jo je Jotić gojil do oškodovanca. Brajdić je bil svoj čas v ljubezenskem razmerju z Jotićevo sestro, vendar z njo ni ravnal nič kaj ljubeče. Ravno nasprotno, do nje naj bi se obnašal agresivno. Vročekrvnega Jotića so dan po pretepu možje v modrem pridržali, nato pa je pristal v priporu.

POPISAN KAZENSKI LIST

V preiskavi je Jotiću grozila še hujša obtožba, in sicer posebna huda telesna poškodba, ker naj bi s kolom zamahnil proti oškodovančevemu trebuhu in mu ga želel zapičiti vanj. Ker tovrstnih očitkov niso potrdili niti oškodovanec niti druge priče, jih tožilstvo ni vključilo v obtožnico. Na narok je bil vabljen oškodovanec Brajdič, a mu je sodišče neuspešno na tri naslove poslalo vabilo. »Izrečena kazen je nizka. Za izrek nižje kazni ni pogojev glede na vaš kazenski list,» je ob izreku sodbe razločno dejala okrožna sodnica Dejana Fekonja. Jotić ima namreč popisal kazenski list, iz katerega je razvidno, da je bil kaznovan za kazniva dejanja z elementi nasilja, zatajitve, preobremenjevanje okolja, zanemarjanje otroka.

Obsojenemu pa ne bo treba seči v žep in plačati stroškov kazenskega postopka, saj ga je sodnica tega oprostila. Ob tem je še dodala: »Fino bi bilo, da se na sodišču nikoli več ne vidimo, a glede na vaš obsežen kazenski list, je velika verjetnost, da se bomo. Je pa to povsem odvisno od vas.«

V času, ko je Srdžan Jotić slišal sodbo v imenu ljudstva, se je v sosednji razpravni dvorani odvil narok za njegovega brata Branka zaradi očitka preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste