Črna kronika

Kranjčan pijan kot čep otroka peljal v šolo

robert marin
22. 6. 2015, 18.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24

10. Na počivališču Lukovica so policisti obravnavali vlom v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je tovornjakar ustavil ob drugem tovornjaku, vlomil v rezervoar, kolegu odtočil oziroma ukradel okrog 500 litrov goriva in odpeljal s »kraja zločina«. Policisti so nepridiprava kmalu izsledili v Šentjakobu in ga pridržali za čas zbiranja obvestil. Gre za Romuna, ki bo za podvig »nagrajen« s kazensko ovadbo. 

9. Gorenjski policisti so pri Naklem pomagali starejšemu moškemu, ki je z električnim invalidskim vozičkom v Strahinju zapeljal na avtocesto. Invalid se je po odstavnem pasu peljal proti Ljubljani, kar je opazilo več voznikov, ki so o tem obvestili policiste. Invalid je bil zmeden, povedal pa je, da se je izgubil. Nevaren dogodek se je sicer končal brez posledic. 

8. V Izoli so ustavili 40-letnega kolesarja iz okolice Ljubljane in mu pod nos pomolili alkotest, ki je nameril kar 1,40 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se možakar ni strinjal z rezultatom, so mu možje postave odredili strokovni pregled, ki pa ga je prav tako zavrnil, med postopkom pa je poskušal še zbežati. Ker je pozive, naj se umiri, ignoriral, so mu odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog. 

7. Štajerski policisti so obravnavali 31-letnega Mariborčana, ki je z osebnim avtomobilom v naselju Rače, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, dirjal s hitrostjo 102 kilometra na uro. Izkazalo se je, da je vozil pijan, alkotest mu je nameril 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se je kršitelj med postopkom neprimerno vedel in psoval mater policistom, je bil pridržan. Sledijo globe in pogovor pred sodnikom. 

6. Enemu od koprskih mestnih redarjev je nekdo v Semedeli s parkiranega motorja ukradel ključe in čelado, skupaj vredne okrog 400 evrov.

5. Ljubljanski policisti so na Plečnikovi tržnici obravnavali drzno tatvino. Tatici sta izkoristili nepazljivost japonskega turista in mu iz torbice ukradli dva potna lista. Početje je opazil branjevec in eno od storilk zadržal na kraju zločina do prihoda policistov, druga pa je pobegnila. Zoper 25-letno Bolgarko sledi kazenska ovadba. 

4. V noči na torek so neznani storilci v Malih Braslovčah v potok pred bazenom ribogojnice nametali večjo količino vejevja, zaradi česar je prišlo do zamašitve filtrov in zaprtja dotoka vode. Poginilo je okoli 80.000 postrvi v skupni vrednosti okrog 20.000 evrov. 

3. Ljubljanski policisti so na Zoletovi ulici obravnavali tatvino otroškega vozička, ki je bil »parkiran« na hodniku stanovanjskega bloka. Starša sta oškodovana za okrog 700 evrov.

2. Iz knjigarne na Glavnem trgu v Novem mestu so tatovi ukradli pet filozofskih knjig in založbi povzročili za 114 evrov škode. V neznano sta sicer izginili dve deli nemškega filozofa Friedricha Nietzscheja in tri Grka Aristotela.

1. Kranjski policisti so obravnavali voznika, ki je že pred osmo uro zjutraj, ko je otroka peljal v šolo, napihal več kot dva promila alkohola (1,01 mg/l). Vzornega starša so policisti izločili iz prometa in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zagovarjal pa se bo tudi pred sodnikom.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste