Črna kronika

Balkanski bojevnik denar nosil kar v vrečkah

Tina Recek
28. 4. 2015, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Dragan Tošić na sodišču dokazuje, da se je do skoraj 7 milijonov evrov dokopal na zakonit način. Na pretekli obravnavi je pričal njegov svak, ki naj bi mu Tošić izročil zajeten kup denarja in ga prosil, naj ga položi na svoj račun, nato pa znesek nakaže na njegovega.

STA

Država na gospodarskem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča od balkanskega bojevnika Dragana Tošića s tožbo terja skoraj sedem milijonov evrov. Poleg njega so toženi žena, njegov svak Miloš Budisavljević, ki je od Tošića leta 2009 kupil lokal Casablanca v središču Ljubljane, Mišo Vlaisavljević ter podjetji Fundator in Bela hiša.

Tošić je poskušal sodnika prepričati, da ni niti enega umazanega evra spravil v žep. Po njegovih besedah se je s podjetništvom začel ukvarjati v 90. letih prejšnjega stoletja. Sprva je prodajal vozila in imel lokal v Ivančni Gorici, kar mu je že prinašalo določene prihodke. Nato je podjetji prodal in kupil najprej polovico Le Petit Cafeja, lokala v središču Ljubljane, dve leti pozneje pa še drugo polovico. Samo leto pozneje je kupil še lokal Randevu ob Ljubljanici, začel pa se je ukvarjati tudi z nepremičninskimi posli, s katerimi je dobro zaslužil. Dnevne izkupičke je redno odnašal v bančni sef, ki ga je najel. Kadar je denar potreboval, je odšel ponj, ga nakazal na transakcijski račun in nato plačeval razne račune. »Čeprav sem plačeval z gotovino, tudi enega evra nisem zaslužil nezakonito; če bi takrat vedel, da mi bo tak način poslovanja škodil, bi ravnal drugače,« je zatrdil. Spomnil je še, da davčni pregled ni pokazal večjih nepravilnosti.

Presenečena bančnica

Na preteklem naroku je finančne mahinacije opisoval Budisavljević. V nekem trenutku ga je Tošić prosil za uslugo, rekoč, naj zajetno vsoto denarja, ki ga je prinesel prvotoženi v vrečki, šlo je za 280 tisoč evrov, položi na svoj račun, nato pa ga nakaže na Tošićevega. Ko je Budisavljević z denarjem prestopil prag banke, je menda bančnico to vidno pretreslo. Ko ga je pobarala, od kod mu denar, ji je odvrnil, da so to njegovi in mamini prihranki. Sodišču je to transakcijo razkril, ker je nedavno prejel položnico finančne uprave, iz katere izhaja, da mora plačati 204 tisoč evrov davka. O tem je obvestil Tošića, ki mu je zatrdil, da bo vse uredil, a po besedah Budisavljevića ni.

Spomnimo. Dragan Tošić in še dvanajst obtoženih ukvarjanja z mamili je na prvi stopnji slišalo oprostilno sodbo, štirje pa obsodilno. A so višji sodniki oprostilno sodbo razveljavili in zadevo vrnili v novo sojenje. Datum začetka sojenja ni znan, saj višje sodišče še ni odločilo glede izločitve dokazov.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste