Črna kronika

Truplo zvlekel v klet

T.J.G.
16. 10. 2014, 17.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Že včeraj smo poročali o prijetju osumljenega za umor 67-letnega gostilničarja Vlada Pinteriča, danes pa predstavljamo še več podrobnosti. Domnevni morilec je 45-letni Iztok Flis iz Brestanice.

T.J.G.

Po besedah Božičnika so policisti osumljenega v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj (vlomov, goljufij, tatvin), enkrat je bil tudi že obsojen, in sicer na pogojno kazen.

Po četrtkovi aretaciji je bil Flis v soboto že zaslišan pred preiskovalnim sodnikom, ki je zanj odredil pripor. Zaradi kaznivega dejanja umora mu grozi najmanj 15 let zapora, ker pa so policisti ob hišni preiskavi našli tudi strelivo in orožje, bo prav tako ovaden zaradi nedovoljenega prometa z orožjem, za kar je po kazenskem zakoniku zagrožena kazen do pet let zapora.

Ko so bili 11. julija policisti obveščeni o pogrešanem Pinteriču in dobili tudi informacijo, da so v hiši opazne sledi krvi, so morali skupaj z gasilci nasilno odpreti zaklenjena vhodna vrata. »V shrambi so policisti našli mrtvega 67-letnega moškega. Na kraju dogodka je zdravnica zdravstvenega doma Krško ugotovila, da ima pokojni na glavi strelno poškodbo,« je na včerajšnji novinarski konferenci povedal France Božičnik, vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto.

T.J.G.

Ker je bilo takoj jasno, da je bil gostilničar žrtev kaznivega dejanja, je ogled kraja zločina opravila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Krškem, pri ogledu pa je bil prisoten tudi dežurni državni tožilec Okrožnega državnega tožilstva Krško. Strokovno pomoč pri tem so nudili kriminalisti in policisti Policijske uprave Novo mesto, sodna izvedenka s patološkega oddelka Splošne bolnišnice Novo mesto in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija.

Ob ogledu kraja dejanja so našli in zavarovali večje število sledi in jih pozneje preiskali v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju. Sodna obdukcija je potrdila, da je smrt nastopila kot posledica strelne poškodbe.

T.J.G.

V četrtek so torej osumljenca aretirali, v času pridržanja pa so policisti in kriminalisti opravili več hišnih preiskav in našli večjo količino streliva in eksplozivnih snovi ter pištolo. »Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je osumljeni dalj časa pripravljal na izvršitev umora. Osumljeni 45-letni moški se je zanimal za poslovanje in finančno stanje umorjenega in izrazil namero, da bo zaradi prilastitve tega denarja izvršil kaznivo dejanje na škodo umorjenega,« je še dodal Božičnik.

Flis je, kot kaže, tisti četrtek, 10. julija, ko je Vlado Pinterič zaprl lokal, na neugotovljen način vstopil v hišo, kjer je s strelnim orožjem v spalnici ustrelil gostilničarja. Truplo je pozneje zavil v rjuho in ga odnesel v shrambo. Osumljeni je po umoru v spalnici poskušal zakriti sledi, odnesel je tudi tulec izstreljenega naboja in zaklenil vrata spalnice. Iz hiše je ukradel neugotovljeno količino denarja in stavbo zapustil skozi vhodna vrata gostinskega lokala, ki jih je prav tako zaklenil.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste