Slovenija

V Kranju iz dneva v dan vse bolj na nož

16. 10. 2014, 18.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Kranju je pred drugim krogom županskih volitev zelo napeto. Tako podporniki Boštjana Trilarja kot Mohorja Bogataja ter tudi sama kandidata v javnosti napadajo drug drugega.

Tako je denimo Trilar vložil pritožbo glede Bogatajevega stalnega prebivališča. To vprašanje se je sicer v zadnjih štirih letih večkrat odprlo. Bogataj naj bi bil namreč v Kranju le prijavljen, medtem ko naj bi živel v Žirovnici. Kot pa je zatrdil za Svet24, je njegovo stalno prebivališče v Kranju, medtem ko je hiša v Žirovnici le kraj, kamor se umakne po napornem delu.

Trilar Bogataju očita tudi preveliko zadolževanje občine ter neprimerno prekinitev pogodbe z Dimnikarstvom Dovrtel. Slednje naj bi občino po sodbi stalo 800.000 evrov. Bogataj nam je povedal, da je kranjska občina najmanj zadolžena mestna občina v Sloveniji, da pa je za letos res predvideno dodatno zadolževanje, a zgolj za projekt Gorki. Glede prekinitve pogodbe z Dimnikarstvom Dovrtel pa pravi, da občina nadaljuje sodni postopek. A po naših podatkih je zadnja sodba že pravnomočna.

Napada pa tudi Bogatajeva stran. Tako Trilarjevim očitajo, da so do zdaj za volilno kampanjo porabili že več kot 100.000 evrov, kar pa po zakonu ni dopustno. Trilar za Svet24 odgovarja, da to ni res in da je Bogatajeva kampanja dražja. Oglasili so se tudi v SDS, kjer so v drugem krogu le podprli Bogataja. Branko Grims tako Trilarju in njegovi ekipi očita, da skrivajo pravi obraz. Po Grimsovem prepričanju ima vse niti v rokah Gregor Golobič, stranka Več za Kranj pa je nastala iz nekdanjih LDS in Zaresa ter iz PS in ZaAB. Trilar na to odgovarja, da so samostojni, da nimajo nobenih ozadij ter da želijo le spremeniti dosedanje vodenje občine.

V javnosti je zaokrožila tudi anonimka o nečednih dejanjih Boštjana Trilarja, ki naj bi večkrat sodeloval v tako imenovanih svingerskih klubih. Trilar to odločno zanika. V drugem krogu so sicer vladne stranke SMC, Desus in SD podporo izrekle Trilarju. Bogataja pa še naprej podpirata Stranka za napredek krajevnih skupnosti in SLS. Podporo so mu izrekli tudi v SDS ter Listi Zorana Stevanovića. NSi svojim volivcem pušča proste roke, si pa želijo spremembe pri vodenju občine. Županska kandidatka iz prvega kroga, Barbara Gunčar, ki se ji je uspelo uvrstiti v mestni svet, pa nam je povedala, da v drugem krogu županskih volitev ne bo podprla nobenega od kandidatov.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste