Slovenija

Knap park!

N.N.
16. 10. 2014, 16.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Trboveljska občina je v zadnjih dvajsetih letih ena najmanj uspešnih slovenskih občin. Po popolnem kolapsu v začetku devetdesetih let so bile svetle točke za trboveljsko gospodarstvo redke. Čeprav imajo Trboveljčani čudovite hribe in veliko prostora, kjer bi lahko ustvarili marsikaj novega, se tega do danes ni lotil nihče.

V letih po osamosvojitvi so boj s časom počasi izgubila smučišča, ki jih je bilo okoli Trbovelj kar nekaj, tudi planinski domovi niso v zavidljivem stanju. Vendar pa vse ni tako črno! Nekateri Trboveljčani imajo ideje, sredstva pa tudi voljo, da Trbovljam zagotovijo dobro prihodnost. Ne industrijsko, kakršna je bila preteklost, ampak, kot meni naš sogovornik Borut Dolanc, okolju bistveno bolj prijazno – turistično.

arhiv

Eden najbolj drznih projektov zadnjih dvajsetih let v Trbovljah je vsekakor Knap park, ki si ga je zamislil prav Dolanc, sicer direktor stanovanjskega podjetja Spekter. Na ogromnih opustelih površinah nad Trbovljami, ki jih je pred leti uporabljal rudnik, naj bi uredili ogromne rekreacijske površine, namenjene tako Trboveljčanom in Trboveljčankam kot tudi vsem adrenalina in rekreacije željnim Slovencem.

Od tekaških, kolesarskih in sprehajalnih poti do otroških igral, minigolfa, stojnic, ribnika, prostorov za piknik, nogometnih, odbojkarskih in drugih igrišč ter seveda urejene infrastrukture. Kot je povedal Dolanc, je treba prihodnost za Trbovlje iskati prav tukaj. Treba je najti priložnosti. »Trbovlje moramo Sloveniji prikazati v drugačni luči, kot so jih videli do zdaj! Trbovlje niso več črno, umazano mesto, kjer se nič ne dogaja, postati morajo mesto s prihodnostjo! Ko bodo športna društva začela organizirati različne prireditve na Kipah in bomo videli, da se je takšna investicija res obrestovala, pa moramo nujno razmišljati za v prihodnje. Postavitev zabaviščnega parka, otroškega muzeja o rudarstvu, mogoče celo bazena ali drsališča, so samo nekatere od idej, ki so sicer za mnoge Trboveljčane preveč utopične. Ampak Trboveljčani smo bili vedno znani kot trmasti ljudje. In če si nekaj zabijemo v glavo, potem ni hudič, da tega ne bomo tudi izpeljali. Ker znamo in zmoremo!«

Projekt Knap park za zdaj živi le na papirju, ali bo dejansko zaživel, pa je odvisno od volje in vizije novega občinskega vodstva, saj bo trboveljska občina po umiku dosedanjega župana v prihodnjih dneh dobila novega. Vsekakor pa je Knap park projekt, po katerem bi se lahko zgledovale mnoge slovenske občine.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste