Črna kronika

Tragedija v Grosuplju: Trije mrtvi zaradi ljubosumja

Sonja Javornik
25. 7. 2014, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Atraktivna in uspešna svetlolaska je bila še v ponedeljek v svojem kozmetičnem salonu Masiki dobre volje. »O tem pa ne bova tule,« je rekla prijateljici, ki jo je obiskala na delovnem mestu in jo vprašala, kako kaj zasebno življenje.

Facebook

Dalo se je slutiti, da ni vse v najlepšem redu, ampak niti ena niti druga niti slutili nista, da bo že naslednji dan 37-letna Simone Hren žrtev ljubosumnega moža; ta je v salonu ustrelil njo, v domači hiši njeno hčerko iz prvega zakona, pozneje pa je s svojim strelnim orožjem sodil še sam sebi. 

Simone je bila uspešna poslovna ženska, ki je z mamo vodila kozmetični salon. Bila je izjemno strokovno podkovana, kozmetičarke, ki so pri njej naročale kozmetiko, so povedale tudi, da je bila zelo natančna in jih je pogosto preverjala, saj si je želela, da bi tudi v drugih salonih njeno kozmetiko uporabljali tako, kot to določajo strogi standardi. Kljub krizi je posle dobro vodila.

Tudi v zasebnem življenju je imela nekaj sreče, pa vendar je spoznala grenko plat ljubezni. S prvim možem se je pred leti razšla, vendar je bila izjemno ponosna na svojo prvorojenko Rebecco, ki je po mami podedovala prekrasne velike modre oči in svetle lase. Pred nekaj leti je Simone spoznala novega partnerja Marjana, s katerim sta se poročila, ona pa je prevzela njegov priimek Hren. Mnogi pravijo, da je cenila njegovo sposobnost za posle, v čemer je bil zelo uspešen. Imel je podjetje za izdelavo stavbnega pohištva. Pred časom sta uredila skupne poslovne prostore, tako da je imel on sedež podjetja v isti stavbi, kjer je njen salon, ki je bil včeraj prizorišče strašne tragedije.

Simone je pred skoraj dvema letoma rodila še drugo hčerko. Namesto mirnega družinskega življenja pa so se med zakoncema začela pojavljati trenja. Marjan je bil očitno ljubosumen na postavno ženo, ki ni skrivala svojih dolgih nog in drugih vidnih atributov. Simone je občasno na svojem facebooku delila misli, ki so njenim prijateljem dale slutiti, da kljub denarju, lepoti in zdravim otrokom ni vse tako, kot bi moralo biti. »Opala, lubav je propala,« je namreč objavila 2. junija letos.

Z možem ni bila najbolj zadovoljna

»Dan pred tragedijo je bila Simone dobro razpoložena. Pred svojo zaposleno ni želela govoriti o težavah v zakonu, vendar je bilo očitno, da z možem ni bila najbolj zadovoljna. Ampak zdelo se je, kot da je najhujše že minilo in da so se stvari umirile, « nam je zaupala njena kolegica, ki je o Simone povedala tudi: »Bila je sproščena, zanimiva ženska. Kljub njenemu videzu, ki spominja na barbiko, je bila zgrožena nad mladoletnicami, ki so prihajale v njen salon in si želele kakšnih bolj drastičnih postopkov. Kot mami se ji je zdelo bolj pomembno, da se dekleta zdravo prehranjujejo, gibljejo, pa čeprav bi jim lahko mastno zaračunala tretmaje, ki topijo maščobo in podobno. Prisegala je na naravno lepoto, ampak seveda jo je rada poudarila s kozmetičnimi izdelki.«

V kakšnih odnosih je bila z drugim možem zadnji mesec, lahko sklepamo predvsem po tem, kar je objavljala na facebooku. Po objavi, da je ljubezen propadla, je imela več objav, ki so kazale na to, da se je v zakonu vse uredilo. Prav to nedeljo je objavila, da se počuti ljubljeno in da je bila nedelja popolna. Ampak očitno Marjan ni bil istega mnenja, saj je le dva dni zatem z orožjem šel na strelski pohod.

Vse se je končalo, ko je Marjan vdrl v salon

Kaj se je zgodilo v sredo zvečer in četrtek zjutraj, bo očitno ostalo skrivnost, saj je Marjan v dopoldanskih urah vdrl v salon, kjer je s strelnim orožjem končal Simonino življenje. Ob 11.45 so iz salona obvestili PU Ljubljana o umoru. Zelo verjetno je policijo klicala prav Simonina mama, saj je s Simone delila direktorsko pisarno. Uboga ženska, ki je bila ena prvih kozmetičark v Sloveniji in je izjemno cenjena predavateljica kozmetičnih višjih šol, pa v tistem trenutku še ni mogla vedeti, da ni izgubila samo hčerke, ampak tudi eno od vnukinj.

Med preiskavo so namreč kriminalisti morilca iskali tudi na domu, kjer pa so naleteli na še en grozljiv prizor. Marjan je v navalu morilskega besa ustrelil tudi Simonino starejšo hčerko, ki je bila na mamo izjemno navezana. Bili sta pravi prijateljici. Skupaj sta hodili na Šmarno goro, se zabavali – na facebooku sta kdaj objavili fotografije, na katerih se v šali pačita in »afnata« –, pa tudi učili. Simone je bila na prijetno, lepo vzgojeno Rebecco zelo ponosna, veselilo pa jo je tudi to, da je toplo sprejela njenega novega partnerja in da je bila navdušena nad mlajšo sestrico.

Marjana so s helikopterjem iskali tri ure, preden so ga našli mrtvega v gozdu v Mostah v Ljubljani. »Včasih je en dan daljši od celega življenja …« je bila ena zadnjih objav na Simoninem facebooku. Ja, ta morilski četrtek je bil vsekakor predolg. Tri smrtne žrtve je velikanska tragedija, ki bo zaznamovala predvsem življenje edine preživele – Simonine in Marjanove male deklice, ki je tako v enem dnevu ostala brez obeh staršev in starejše sestrice.

 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste