Film

XpanD na festivalu v Cannesu

Stop
14. 5. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Letošnji Canneski filmski festival je otvoril 3D animirani celovečerec V višave (Up), njegovo predvajanje pa je med drugim omogočil tudi naš Kolosej! XpanD je bil namreč uradno izbran za dobavitelja 3D digitalnega sistema na letošnjem festivalu.

Letošnji Canneski filmski festival je otvoril 3D animirani celovečerec V višave (Up), njegovo predvajanje pa je med drugim omogočil tudi naš Kolosej! XpanD, skupni dosežek družb Kolosej in X6D, je bil namreč uradno izbran za dobavitelja 3D digitalnega sistema na letošnjem festivalu, kar pomeni, da je zagotovil vso potrebno kinematografsko 3D opremo za predvajanje te risanke.

 

Projekcijo tehnično tako dovršenega filma je XpanD podprl s sofisticiranim 3D digitalnim kinematografskim sistemom, vključno z novimi XpanDovimi aktivnimi očali serije 101 3D, kot najnovejšo nadgradnjo stereoskopske 3D izkušnje in z uporabo digitalnih projektorjev Christie.

 

Že v popoldanskih urah je potekala novinarska konferenca in projekcija risanke V višave, ki sta se je udeležila režiserja Pete Docter in  Bob Peterson. Režiserja desetega animiranega filma, ki prihaja iz studia Disney – Pixar nista mogla skriti navdušenja nad 3D tehnologijo in možnostmi, ki jih le ta ponuja.

 

3D film so navdušeno sprejeli tudi gostje večerne otvoritvene slovesnosti, ki ji je sledila premiera filma. Med gosti sta bila tudi Maria Costeira, generalna direktorica X6D in Sergej Racman, predsednik uprave Koloseja.

Estrada

Posnetek zaslona 2024-10-18 085210
Kralj svoje kuhinje, tretja oddaja

Dobra hrana, dobra pijača in dobri ljudje - Ajda Mlakar v gosteh pri lastniku gostilne Brioni

christine-boisson
Najstniška zvezda

Umrla igralka, ki je zaslovela v znamenitem erotičnem filmu Emmanuelle

liam-payne
Rožnati kokain

Liam Payne ob smrti v telesu imel nevarno mešanico drog

kraljica-camilla
V Avstraliji

Kraljica Camilla nadela predpasnik in pokazala svoje kuharske veščine

Kate Middleton in princ William
Kako prisrčno

Razkrito, kdo princesi Kate greje posteljo. Ne le William, ampak tudi ...

ana urbanc 1
Po hčerki Ivi zdaj še sin Jug

Igralka, ki je navduševala v Reki ljubezni, povila drugega otroka