Televizija

Zabavna kuharica Rachael Ray

Marjana Vovk
14. 5. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Simpatična 40-letna Rachael Ray je v Ameriki prava senzacija, saj je iz natakarice postala kuharska zvezda. Na televiziji kuha že od leta 2001, do sedaj je izdala 16 kuharskih knjig, ima svojo revijo Every Day with Rachael Ray, svojo blagovno znamko olivnega olja, posode in pasje hrane.

Na Pop TV spremljamo pogovorno-kuharsko oddajo Rachael Ray. Simpatična 40-letnica je v Ameriki prava senzacija, saj je iz natakarice postala kuharska zvezda. Na televiziji kuha že od leta 2001, do sedaj je izdala 16 kuharskih knjig, ima svojo revijo Every Day with Rachael Ray, svojo blagovno znamko olivnega olja, posode in pasje hrane.

 

Rachel pravi, da se je rodila v družini kuharjev in ljubiteljev hrane, zato ni nič čudnega, da je tudi sama navdušena kuharica (ni pa šolana, kot rada poudari). Poklicno pot je začela kot prodajalka bonbonov, postala vodja oddelka s svežo zelenjavo, nato pa nabavni vodja v neki gurmanski trgovini. Da bi povečala prodajo, se je odločila, da pripravi kratke kuharske tečaje, na temo "kako pripraviti obrok v pol ure". Tečaji so postali velika uspešnica, Rachael pa je prišla na televizijo – najprej kot gostja v oddajah The Today Show, Oprah Winfrey, The Tonight Show z Jayem Lenom, The Late Show z Davidom Lettermanom, Larry King Live itd., nato pa z lastnimi oddajami Rachaels Vacations, Tasty Travels, $40 A Day, 30-Minute Meals … Začela je tudi izdajati kuharske knjige.


HITRO, POCENI, ZDRAVO
Skrivnost njenega uspeha je v tem, da kuha preproste, a zdrave obroke, ki so hitro pripravljeni, in uporablja sestavine, ki so lahko dostopne, poceni in znane – tudi kokošjo juho iz konzerve ali paradižnikovo omako iz kozarca. Navdušena je nad olivnim oljem, česnom in zelišči. Sestavin nikoli ne meri, saj pravi, da to ubija kreativnost. Kuhanje popestri z zanimivimi lastnimi frazami, ki so postale njen prepoznavni znak, klepetom z znanimi osebnostmi in oblico navdušenja in dobre volje. "Skušam pisati dostopne in poceni recepte, ki pomagajo družinam jesti bolj zdravo za manj denarja."

 

Več preberite v aktualni številki revije Stop (št.19, izid 13. maja 2009). 

Estrada

Posnetek zaslona 2024-10-18 085210
Kralj svoje kuhinje, tretja oddaja

Dobra hrana, dobra pijača in dobri ljudje - Ajda Mlakar v gosteh pri lastniku gostilne Brioni

christine-boisson
Najstniška zvezda

Umrla igralka, ki je zaslovela v znamenitem erotičnem filmu Emmanuelle

liam-payne
Rožnati kokain

Liam Payne ob smrti v telesu imel nevarno mešanico drog

kraljica-camilla
V Avstraliji

Kraljica Camilla nadela predpasnik in pokazala svoje kuharske veščine

Kate Middleton in princ William
Kako prisrčno

Razkrito, kdo princesi Kate greje posteljo. Ne le William, ampak tudi ...

ana urbanc 1
Po hčerki Ivi zdaj še sin Jug

Igralka, ki je navduševala v Reki ljubezni, povila drugega otroka