Aleš Avsenik se ni zapisal glasbi, tako kot sta se njegov brat Sašo in sestra Monika, pa čeprav sam igra dva inštrumenta. Posvetil se je vodenju domače gostilne Avsenik v Begunjah na Gorenjskem, ki ima že dolgo tradicijo. »Tako kot glasba se tudi gostinstvo prenaša iz roda v rod in tako sem se temu poslanstvu zapisal jaz. V gostilni dajemo prednost dobri hrani in odlični kapljici, a je vse skupaj tesno povezano tudi z glasbo, saj pri nas potekajo številne glasbene prireditve. Smo družina, v kateri smo močno povezani, in naše sodelovanje je takšno, kot si ga lahko samo želimo. Prav zato mi je še toliko bolj pomembno, da smo prepoznavni tudi na tem področju. Pred kratkim smo namreč kot ena od treh gostiln v Sloveniji dobili naziv Slovenska gostilna. To je samo še en dokaz več, da dobro delamo, v prihodnje pa si bomo prizadevali, da bomo še boljši.«
Tudi on nadaljuje tradicijo starih staršev