Zgodbe

Recept za najzvestejše občinstvo

Jelka Sežun
4. 5. 2023, 18.00
Deli članek:

Se občinstvo kdaj ne odzove tako dobro ali tako množično, kot ste pričakovali, sem čisto na koncu vprašala Metko Dariš, direktorico najljubšega kina Ljubljančanov, pa je rekla, zelo odločno, občinstvo nikoli ne razočara! In mi je povedala tudi recept za najzvestejše občinstvo. Pozor, članek vsebuje vsaj eno magično formulo.

Arhiv Kinodvora
Kinodvor

Kinodvor letos slavi tri obletnice: stoletnico kina na Kolodvorski – v isti dvorani se (hudo različni) filmi predvajajo že sto let –, dvajsetletnico art kina in potem za dobro mero še petnajsto obletnico Kinodvora. Kaj vse ob tem ponujajo, so napisali na svoji spletni strani – mi smo pa prišli pokukat v Kinodvorove načrte.

Kako si zgradiš občinstvo

Ne bomo vas puščali v negotovosti do bridkega konca. Tule je torej odgovor, kako pridobiti zvesto občinstvo: »Magična formula je, da obiskovalce spoštujemo in jih ne podcenjujemo. Vedo, kaj izbirajo in želijo; v primerih, ko filma ne poznajo, pa nam toliko zaupajo, da včasih tudi tvegajo in ga gredo gledat samo zato, ker ga prikazujemo pri nas. Kdaj se pustijo tudi presenetiti in zelo radi delijo to izkušnjo … preprosto radi so v kinu,« pravi Metka.

Prispeva pa seveda tudi to, da si svoje občinstvo dobesedno naredijo; začnejo si vzgajati gledalčke, ko otroci dopolnijo dve leti … in so svojemu občinstvu zvesti vse življenje, še do pozne starosti, saj prirejajo filmske dogodke s skodelico tehtnega pogovora tudi za upokojence.

In je bil tako Kinodvor med prvimi, ki so po covidu, po ponovnem odprtju sveta, lahko srečno zavrisnili, da so se zelo hitro vrnili na skoraj predcovidne številke obiska. »To pripisujemo temu, da imamo tako zvesto občinstvo. Prišlo je takoj, ko smo lahko odprli, tudi pod skoraj nemogočimi pogoji, ko smo imeli lahko v dvorani samo deset obiskovalcev, smo v eni uri prodali vse vstopnice za ves teden. Prihajali so v vseh okoliščinah, upoštevali vse, kar je bilo treba, od mask do PCT-ja, nič jih ni ustavilo,« pravi direktorica.

Kino, ki nikoli ne spi

Še eno posebnost ima Kinodvor: odprt je 365 dni v letu, noben praznik jih ne pripravi, da bi ugasnili projektor. In tudi med prazniki se filmi ne vrtijo v praznih dvoranah: »Imamo program od osmih zjutraj, dopoldne projekcije za vrtce in šole, različne dogodke, seminarje, redni program, po 13 filmskih festivalov letno, tako da v resnici pokamo po šivih. Imamo obiskovalce, ki z veseljem pridejo 1. januarja ali pa 2. maja na filmski maraton manj znanih slovenskih filmov, ki se začne ob dveh popoldne in se odvrti pet filmov zaporedoma. Tu so med praznikom, ko bi lahko bili zunaj na soncu. Nimamo težav z nobenim dnevom, bi bilo prav fino, če bi imeli še kakšnega posebej, tako, samo za nas.«

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 18, 03. 5. 2023.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste