Zgodbe

Katjina velika preobrazba v pravo divo!

Andreja Comino
31. 12. 2022, 06.30
Deli članek:

Ljubljančanka Katja Mirta Gantar z veseljem nosi predpasnik in v rokah drži kuhalnico, prav tako se z iskricami v očeh kdaj sama odpravi kam, da si izpraša dušo ter napolni baterije s prijetno praznino ...

revija Jana
Katja prej in potem

 »Kot zanimivost naj povem, da v življenju še nisem bila pri kozmetičarki, prav tako moja koža do danes še ni spoznala pudra. Pri frizerju sem bila nazadnje pri štirinajstih. Morda se kakšna ženska sprašuje, kako sploh lahko tako živim in preživim. Z lahkoto – voda, milo, nasmešek in še kakšna žavba so moja najljubša kozmetika. Vesela sem, da sem lahko malo odložila svoj 'naredi sama' in se preizkusila v nečem novem. Me prav zanima, kakšna bo reakcija mojih dragih, ko se vrnem domov, še prej pa moja,« se je muzala 42-letna Ljubljančanka Katja Mirta Gantar.  Na preobrazbi je zelo uživala.

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Špela in Nataša Učakar za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Cherry Monday Ljubljana

»Sem notranje vihrava in poetična, a vsako leto bolj zemeljska. Netipična junijska dvojčica, ki z lahkoto rojeva ideje in projekte, jih menjava skoraj kot spodnjice, nekoliko manj lahkotno pa jih dolgo obdrži nad gladino, saj je svet tako zanimiv in vabljiv in bi bilo res škoda vse življenje posvetiti eni sami stvari,« je naglas razmišljala Katja, ki je poklicno ves čas na vrtiljaku kreative, sociale in alternative. Prva resna služba je bila v čevljih strokovne delavke na področju socialnega varstva v dnevnem centru za brezdomce in brezdomke, tam je bila tudi izvršna urednica prvega brezdomskega časopisa. Potem je po nekajletnem obdobju gnezdenja stopila v bolj ali manj udobne copate samostojne podjetnice in v njih že večkrat spremenila smer. Delala je na področju alternativnih oblik pomoči, v dveh mesecih iz ideje uresničila posel s solnimi sobami, ga nekaj let vodila, potem pa predala naprej, sodelovala v videoprodukciji, izvajala ustvarjalne delavnice v materinskem domu, meditacije v solni sobi in še mnogo drugega. Trenutno oziroma zadnjih nekaj let pa si služi kruh predvsem kot besedilopiska z dodano vrednostjo, vmes pa se z veseljem preizkusi v tem ali onem občasnem projektu – najraje takšnem, ki vključuje delo z ljudmi oziroma je smiselno in ustvarjalno.

revija Jana
Katja Mirta Gantar pred preobrazbo

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Ne boste verjeli, toda že res dooooolgo nisem bila pri frizerju. Nazadnje sem sedla na frizerski stol pri štirinajstih letih. Nato sem se strigla kar sama in barvala s kano ali pa me je vsake tri leta postrigel kar mož,« je frizerki povedala Katja, ki si je zaželela bolj bujne in razkošne praznične pričeske. Dogovorili sta se, da jo pobarva malo svetleje, ker ji je všeč svetlejša barva. Nato jo je navila na navijalke in ji je naredila slovesno pričesko, s katero se bo lahko odpravila na kakšno prireditev, v gledališče, na premiero .... »Ali na vikinško poroko,« je v smehu vzkliknila Katja.

Mojstrica ličenja Manca Maselj se je odločila za nežnejši, »nude« make up. Veke ji je naličila s svetlejšimi naravnimi odtenki, lica in usta pa poudarila z rožnatimi odtenki, ki so se lepo ujeli z bolj divjo barvo las.  

 Več v Jani, št. 52, 27. 12. 2022

revija Jana
Katja po preobrazbi.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste