Zgodbe

Nedovoljeni seks v mestu

Jelka Sežun
4. 1. 2022, 22.00
Posodobljeno: 5. 1. 2022, 01.36
Deli članek:

Chris Noth, pri nas morda najbolj znan kot Živina iz serije Seks v mestu, je preživel precej turoben božič, se zdi – sprehajal se je po newyorških ulicah, sam samcat, medtem ko je bila njegova žena Tara Wilson z njunima sinovoma v Kaliforniji. Opazili so, da Tara ne nosi več poročnega prstana. In bi bila samo žalostna zgodba o še eni zvezdniški ločitvi, če ne bi bilo ene podrobnosti – no, štirih podrobnosti: decembra so štiri ženske igralca obtožile, da jih je spolno nadlegoval. Dve od njih celo trdita, da ju je posilil.

profimedia
Chris Noth

Sedeminšestdesetletni igralec vse zanika – se pravi, ne čisto vsega, bil je seks, priznava, ampak sporazumen. Nobenega posilstva ni bilo, zatrjuje. In dodaja, da je povsem jasno, zakaj so si njegove obtoževalke izbrale prav ta trenutek, da ga prijavijo zaradi dogodkov, ki so se zgodili že pred mnogo leti: decembra je namreč prišla na spored serija And Just Like That ..., ki je naslednica slovitega Seksa v mestu, kultne serije s preloma tisočletja, ki sta ji potem sledila še dva filma.

Preskočite tale odstavek. Če ne marate, da vam kdo pokvari presenečenje ob gledanju, ker vnaprej pove, kaj se zgodi, preskočite naslednji odstavek ali dva, naredili bomo namreč natanko to, razkrili šokanten zasuk iz prve epizode.

Ste še vedno z nami? V novi seriji And Just Like That ... so prijateljice stare petdeset plus, niso več štiri, temveč samo še tri. V ZDA so že predvajali nekatere od desetih epizod, zdaj serija prihaja tudi v Evropo. In je zelo nerodno, če pride sredi predvajanja na dan, da je eden od nastopajočih zapleten v hud škandal. Kar spomnite se, kaj se je dogajalo s serijo Hiša kart, ko so razkrili nedostojno početje glavnega igralca Kevina Spaceyja. In zdaj se je to zgodilo nadaljevanju Seksa v mestu: skoraj hkrati s premiero so prišla razkritja domnevnih spolnih zlorab Chrisa Notha. Bodo ustavili predvajanje, posneli nova nadaljevanja, Notha izbrisali? Ne – ni jim treba. Vidite, Živina se sicer vrne kot Carriejin mož, a že v prvi epizodi umre. Bum, srčna kap, adijo Živina. In adijo Chris Noth.

Problem rešen.

Zdaj lahko spet berete. Prva obtožba proti Nothu sega v leto 2002, ko je zdaj 54-letna Lisa Gentile Notha spoznala v restavraciji. Nekega večera je hotel »videti, kje živi« in je šel z njo v njeno stanovanje, tam jo je pa začel poljubljati in otipavati. Komaj se ga je rešila; ko ga je končno odrinila stran, jo je ozmerjal in odšel. Potem je naslednji dan poklical njeno prijateljico. Ne, ne zato, da bi se opravičil – zagrozil je, da bo Liso spravil na črni seznam igralske industrije, če komu pove, kaj se je zgodilo. Molčala je vse do zdaj.

Druga ženska, ta ni javno razkrila svojega imena, je pa javno povedala svojo izkušnjo z Nothom iz leta 2010, ko je imela ona osemnajst let, on pa 55. Tudi ona ga je spoznala v restavraciji, kjer je delala kot pevka in hostesa. Trdi, da si jo je pijan pogosto potegnil v naročje, jo otipaval in si jo pritiskal na določeno mesto. 

Meja, ki je ne prestopim. Še bolj resne so obtožbe dveh žensk, ki se predstavljata kot Zoe in Lily – to nista njuni pravi imeni –, ki sta reviji Hollywood Reporter razkrili, da ju je Noth posilil. Prav predvajanje serije And Just Like That ... je znova zbudilo boleče spomine, pravita ženski. Noth je na obtožbi v časopisu odgovoril, napisal je, da je bil res z obema ženskama, vendar je bil seks sporazumen. Obakrat je že bil v razmerju s Taro Wilson. »Ti zgodbi bi se lahko zgodili pred tridesetimi leti ali pred tridesetimi dnevi – ne vedno pomeni ne – in to je meja, ki je nikoli ne prestopim,« je napisal Noth v izjavi.

A njegove trditve, da se ne zateka k nasilju, na laž postavljajo sodni dokumenti, ki jih je leta 1995 vložila Nothova takratna punca, supermanekenka Beverly Johnson, ki je zahtevala prepoved približevanja, ker jo, tako je trdila, pretepa, ji grozi s smrtjo in iznakaženjem.

Več v Jani št. 1, 4.1.2022

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov