Zgodbe

Slava ne obvaruje pred virusom

Jelka Sežun
23. 3. 2020, 23.00
Deli članek:

Ni pametna, je pa lepa, ganljiva zgodba o ljubezni v času kolere, pardon, korone – igralcu Idrisu Elbi, ki je staknil koronavirus, se je v samoizolaciji pridružila (še) zdrava žena Sabrina. Slava in modra kri te očitno ne obvarujeta pred virusom, za ljubezen bomo pa še videli.

reuters
Rita Wilson in Tom Hanks v osami prebolevata okužbo.

Ko je britanski igralec Idris Elba, večni kandidat za novega Jamesa Bonda, javno objavil, da ima koronavirus, je bila ob njem na posnetku tudi žena Sabrina, ki virusa ni imela. In so potem Elbo ogorčeno kritizirali, češ, kako neodgovorno, pa je nato svojim kritikom odgovoril z novim videoposnetkom, v katerem je razložil, da je ženi rekel, naj ne hodi za njim, ko je šel v izolacijo, pa je vseeno prišla. In jo zato še bolj ljubi, je preprosto rekel. »Pretehtala sva tveganje in se odločila, da bova skupaj. ... Upam, da razumete.« Razumemo, ampak vseeno ni pametno. Je pa ena taka lepa neodgovorna zgodba.

Da virusi ne spoštujejo prav ničesar, niti svetovne slave, sta občutila tudi igralec Tom Hanks in njegova žena Rita Wilson, ki ju je korona zaskočila v Avstraliji. Tom je prišel tja snemat film o Elvisu Presleyju, v katerem igra njegovega menedžerja, Rita mu je prišla pa delat družbo, kar je še sreča, ker sta od takrat, ko so ju s potrjeno diagnozo odpustili iz bolnišnice, skupaj izolirana v najeti hiši. In če je soditi po njunih sporočilih, vse skupaj prenašata z veliko dobre volje, čeprav se je Tom pritožil, da ga žena redno premaguje pri kartah. »Zlaganju opranega perila in pomivanju posode sledi dremež na kavču,« svetu sporoča dvakratni oskarjevec.  

Huje je zadelo manekenko Heidi Klum, ampak hvala bogu se je vse dobro končalo, sporočila je, da se na sedmi dan v postelji počuti »mnogo bolje«. Njen šestnajst let mlajši mož Tom je zdrav in se ni odločil, da se ji pridruži v izolaciji. Je treba pač potrpeti, je vzdihnila bolnica.

»Zakaj nisem v bolnišnici?« se je na Instagramu pritožila Olga Kurilenko, nekdanje Bondovo dekle. In si je tudi sama odgovorila: »Ker so bolnišnice polne in sprejemajo samo bolnike, ki se borijo za življenje.« Olga, ki jo je z visoko vročino v londonsko bolnišnico pripeljal rešilec, očitno še ni tako daleč in so jo poslali domov z navodilom, naj pride nazaj, če se ji bo stanje poslabšalo.

Mimogrede, nedolžna žrtev virusa je tudi novi film o Bondu No time to Die – napovedano aprilsko premiero so zaradi korone in zaprtih kinematografov prestavili na november.

Več v reviji Zarja Jana št. 12, 24.3.2020

Estrada

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Zanimivosti

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!