Zgodbe

Če ne bom umrl zaradi poškodbe, bom pa zaradi tvoje vožnje!

Stane Mažgon
21. 10. 2019, 22.00
Deli članek:

Le kakšna minuta zamude bi bila dovolj, da bi se nesrečni dogodek končal tragično. A prisebna in odločna sodelavca Špela Gavez in Uroš Rožič sta rešila situacijo, kakršne v tistem trenutku ne bi mogel nihče drug, niti usposobljeni reševalci. Preprosto zato, ker bi prišli prepozno.

Zarja Jana
...

Danes, nekaj mesecev po dogodku, je vse slišati manj usodno. Špela Gavez in Uroš Rožič se lahko med pripovedjo celo smejeta in šalita. A občasno ju še vedno obiskujejo moraste misli. Včasih v sanjah, drugič kar sredi belega dne, ko nenadoma začneta premlevati, kaj se jima je zgodilo. Tudi tistim, ki slišijo, kaj sta doživela, zastane dih. Opis spominja na film, v katerem ne manjka divje vožnje, usodnih preobratov in krvavih prizorov. Le da je bilo vse, kar se je dogajalo, res in še bolj napeto, ko sta nam opisala Špela in Uroš, junaka resnične zgodbe. Srečali smo se v Kanalu, kjer sta sodelavca v mesnici Kmetijske zadruge Tolmin.

Mislil sem, da je z mano konec. Ponedeljek, 8. aprila, je minil kot povsem običajen dan. »Bilo je proti koncu šihta, ko smo že vsi vohali kavo,« je povedal Uroš. »Opraviti sem moral le še nekaj stvari, obrezoval sem kost. Takrat pa mi je nenadoma zdrsnil nož. Zapičil se mi je v dimlje, tako nesrečno, da mi je poškodoval arterijo in veno. Kri je začela dobesedno brizgati iz žil. Umaknil sem se iz prostora na dvorišče in iskal prostor, kam bi lahko sedel.« S prsti je pritiskal na rano in skušal zaustavljati krvavitev. Sodelavec je prišel za njim in ga nameraval odpeljati po pomoč, a pri sebi ni imel avtomobilskih ključev. Poleg tega bi bilo njegovo terensko vozilo prepočasno, da bi ranjenca pravočasno pripeljal do Šempetra.

Urošu je bilo v hipu vse jasno. »Slišal sem, da so se nekateri pogovarjali o zdravstvenem domu. Kakšen zdravstveni dom! Še v Šempetru ni nujno, da me bodo sploh lahko rešili. Takrat sem le še iskal prostor, kamor bom sedel in počakal, da pride konec. Obenem pa sem si rekel: 'Jeb…, tu pa že ne bom končal. Ni šans! Saj menda ne bom pustil samih majhnih otrok in žene'. Kar samodejno se začneš boriti za življenje.« Dramatičnost je Uroš povzel z besedami: »Še dobro, da je imela Špela tisti avto!«

Več v reviji Zarja Jana, št. 42, 15. 10. 2019

Estrada

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

Zanimivosti

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!