Zgodbe

Vse hočejo Melanio

Jelka Sežun
26. 9. 2017, 23.00
Deli članek:

Ameriška prva dama, vroči trend v plastični kirurgiji

Melania Trump s svojim strahovitim naglasom menda ni dobra spodbuda, da se začnete učiti angleško – ali pač? V neki zagrebški zasebni šoli za učenje tujih jezikov so menili, da jim Melania lahko pomaga do prepoznavnosti.
In so imeli popolnoma prav.

»Samo predstavljajte si, kako daleč lahko pridete s kancem angleščine,« pravi slogan jezikovne šole. In zraven je velika fotografija Melanie Trump. Prav tiste Melanie, ki tolče angleščino, kot bi sekal drva – in lahko torej oglas razumete kot blago ironičnega, češ, poglejte, kako daleč je prišla s tako malo znanja, ali pa tako, kot pravijo na jezikovni šoli American Institute, da je bil mišljen »kot nekaj pozitivnega, da bi jo prikazali kot vzornico«.

Slovenska odvetnica ameriške prve dame, Nataša Pirc Musar, jim je zagrozila s tožbo. Ne zato, ker so se morda norčevali – ali pa tudi ne – iz Melanijine slabe angleščine, temveč zato, ker so njeno fotografijo na oglasu uporabili brez njenega dovoljenja. Jezikovna šola je umaknila oglase. In se opravičila – a hkrati zmagoslavno oznanila, da je bila kampanja »zelo uspešna«, ker ji je prinesla veliko publicitete. Saj veste, po tistem znanem oglaševalskem načelu Samo da govorijo o tebi, pa čeprav lepo. Napovedali so tudi, da bodo kmalu postavili na ogled nove plakate. Brez Melanie.

Boljša verzija mene. Melania je privlačna blagovna znamka. Tudi lepotni kirurgi so opazili nov trend – ženske hočejo biti podobne Melanii. No, nekatere bi bile raje podobne prvi ameriški hčeri, Ivanki Trump, ampak tistih, ki hočejo postati Melanijina kopija, je precej več. Morda zato, ker je Melania najpopularnejša od vseh Trumpov – njen mož ima rekordno nizko priljubljenost, samo 38-odstotno, Ivanka je pri 44 odstotkih, Melania pa je s 46 odstotki najbolj priljubljeni Trump (da je bila prejšnja prva dama Michelle Obama na približno enaki dolžini moževega predsedovanja pri 73 odstotkih, ne bomo, ne, ne bomo niti omenjali). Morda pa ni odveč povedati, da Melanijina priljubljenost narašča – ko so se nehali režati visokim petam, ki jih je obula pred obiskom območij, ki sta jih prizadela orkana Harvey in Irma, ko se je tam igrala z otroki v zakloniščih, so ljudje opazili, kako prijazna in sočutna je, pa so, kot se reče, njene delnice poskočile. Še redkobesednosti ji ne zamerijo preveč: »Malo govori, a ko nekaj reče, je to nežno in pomembno in tolažeče, polno naravne empatije,« jo je pohvalila Anita McBride, šefica osebja nekdanje prve dame, Laure Bush.

A ženskam, pa ne zgolj Američankam, so bolj kot Melanijina empatija všeč njene visoke ličnice in ozki nos. In hočejo vse to tudi zase, pa njene prsi in njeno ritko za povrh – lepotni kirurgi poročajo, da je strmo naraslo povpraševanje po operacijah, ki pomagajo ženske narediti čim bolj podobne trenutni prvi dami, ali kot pravijo tej transformaciji, »the Melania«.

Houstonski plastični kirurg Franklin Rose ponuja »Melania makeover«, paket operacij in drugih posegov – med drugim vključuje operacije prsi, nosu, vek, dvig ritnic, liposukcijo, pa seveda injekcije botoksa in različnih polnil. Koliko stane, ne vemo, so pa sešteli povprečne cene posegov in ocenjujejo, da bi to stalo (vsaj) 12.000–14.000 evrov. Ni poceni postati Melania. In tudi ostati Melania je precej drago – botoks in polnila je treba redno obnavljati, botoks na primer je treba dodajati na kakšne tri mesece.

Ampak nič ni predrago, če si zares želiš, da tvoja notranja Melania pride na površje, kot je rekla teksaška mama dveh otrok, Claudia Sierra, ki se je junija dala predelati v Melanio: »Ona zame pooseblja moč in vpliv. Je naša prva dama in veselim se že, da ji bom bolj podobna, da bom postala boljša verzija sebe in da se bo to poznalo tudi na zunaj.«

Ji res ni nihče omenil, da lahko postaneš boljša verzija sebe povsem brez lepotnih operacij?

Jaz? Nikoli! Izvirna Melania sicer vedno zatrjuje, da ni matere narave nič popravljala ali dopolnjevala. Nikoli! Ona že ne! Pred časom je povedala moški reviji GQ: »Ničesar si nisem dala narediti. Zdravo živim, skrbim za kožo in za telo. Sem proti botoksu, injekcijam. Mislim, da ti to poškoduje obraz in živce. Vse je moje. Elegantno se bom postarala, tako kot moja mama.«

Plastični kirurgi, ki so jim pokazali fotografije sedanje, sedeminštiridesetletne, in nekdanje mlade Melanie – vsi poudarjajo, da z gospo osebno niso imeli nobenega opravka – ji ne verjamejo. Britanski kirurg Dev Patel: »Ko sem jo nedavno gledal v televizijskem intervjuju, sem opazil zelo očitne sledi botoksa. Pri precej osebni zgodbi o njenem odraščanju se zgornji del njenega obraza ni premikal v skladu z njenimi besedami. Pravzaprav se sploh ni premikal. To kaže na to, da njen zdravnik uporablja previsoke odmerke. Učinki botoksa so super, a le takrat, ko je rezultat naravnejši.« Jag Chana, tudi Britanec: »Če jo primerjam s fotografijami iz mlajših let, se njena zgornja ustnica zdaj zdi polnejša. To je verjetno posledica polnila za ustnice. Čelo je popolnoma gladko in brez gub – verjetno botoks. … Pri primerjavi zgodnejših fotografij iz njenih mladih let s sedanjimi se vidi, da se je oblika nosu spremenila. Nos je ožji, konica bolj prefinjena.« In houstonski dr. Franklin Rose: »Melania je morda prva prva dama s prsnimi vsadki. In kar veliki se zdijo, posebno za tako vitko osebo.«

Ni lahko – in ne poceni – postati Melania. Celo kadar si Melania.

Več v Zarji št. 39, 26.9.2017

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste