Zgodbe

Hajdi o krutem bremenu slave

Jana
15. 6. 2010, 00.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Obiskali smo našo edino otroško zvezdnico Hajdi, ki nam je iskreno pripovedovala tako o svojih lepih kot tudi grdih spominih na svoje z bremenom slave obremenjeno otroštvo.

Čar novinarstva je tudi v tem, da kdaj pa kdaj naletiš na biser, kjer ga najmanj pričakuješ. In ta biser je 31-letna Hajdi Korošec. Doslej edina in največja otroška zvezda pri nas, rekorderka v številu prodanih kaset oziroma zgoščenk med vsemi slovenskimi glasbeniki. Po desetih letih z bremenom največje slave obteženega otroštva se je na koncu najstniškega obdobja odločila, da se umakne izpod žarometov.
Mala Hajdi je zrasla v prelepo, pametno, življenja in sreče polno odločno in odlično uspešno žensko, s katero je užitek kramljati. A pot do sem je bila trnova. Od dneva, ko je nastopila v Lojtrci domačih, pa vse do zdaj je izkusila vse odtenke z zavistjo podložene krutosti, ki jih prinese slava. Od fizičnih napadov, psihičnega nadlegovanja, groženj z ugrabitvijo, do medijskih natolcevanj o nedovoljenih snoveh in burnem nočnem življenju, ki se tudi dandanes še ne končajo. Presenetljiva, upanja polna in zelo iskrena izpoved.

- Ob nedavnem šovu talentov se sprašujemo, ali je sploh primerno, da tako majhni otroci, kot je sedemletna Lina, vstopajo v svet zabavništva, ki je svet odraslih. Kaj si vi kot doslej največja in edina otroška zvezdnica mislite o Linini zmagi?
Vedno sem cenila otroško iskrenost in vidim, da je Lina res pristna deklica. Takšna sem bila tudi jaz, vendar je založnik skupaj z mojimi starši začrtal mojo kariero tako, da sem kot otrok pela otrokom. Izvajala sem glasbo, s katero so se otroci lahko poistovetili. In to nam je čez noč uspelo. Vse moje pesmice izhajajo iz mojega življenja in mojih zgodb. Verjetno so bile tako uspešne zato, ker so bile res iskreno in iz srca zapete. A hotela sem povedati bistvo: takrat se sploh nisem zavedala, kako popularna in slavna sem bila. Da je bilo vse skupaj zelo lepo doživetje, sem se zavedela šele pozneje. Zdaj vsi pričakujejo od mene, da bom kritična do Line in njenih staršev, kar mi gre zelo na živce. Če gledam sebe, sem bila srečen otrok, res pa je, da je slava naporna reč in prinese tudi nelepe stvari. In to otrok težko razume, zato ga je treba zaščititi.
- Kako? Z varnostniki, agenti in finančnimi svetovalci?
Najboljše bo, da so starši ves čas zraven. Otroka ne bo nihče drug tako dobro varoval, kot ga starši. Vsi drugi bodo videli v njem samo denar in ga hoteli izkoristiti.
- Prav zato imamo tudi pomisleke, da slava ni za majhne otroke!
Če pogledamo v tujino, vidimo Justina Timberlaka, Christino Aguilero, Beyonce, ne nazadnje tudi Michaela Jacksona in Britney Spears. Od vseh je recimo Britney Spears najbolj čustveno nestabilna in je podlegla slavi, pa tudi Michaela Jacksona imamo lahko deloma za žrtev slave. A večina je čisto v redu speljala svoje življenje. Zdaj ko je Lina zmagala, vse skrbi, da je premlada! Pa ne bi glasovali zanjo, če tako mislijo. Prej ali slej stopiš v svet odraslih in dlje ko te ovijajo v vato, bolj si ubog, ko enkrat stopiš iz nje. Prej ko spoznaš realni svet, prej si na trdnih tleh in spoznaš, da v življenju ni vse samo lepo. Moraš prestati pekel, da prideš do nebes. In res mi gre na živce, ko zdaj na vseh forumih govorijo, joj, da ne bo Lina postala taka kot Hajdi. Kaj pa je s Hajdi narobe? Povejte mi, kaj je narobe z mano! Dokončala sem fakulteto, imam uspešno kariero za sabo, zadovoljna sem v službi in zasebno, kaj mi manjka?

Več v Jani št. 24, 15. junija 2010

 Tekst: TINA HORVAT, tina.horvat@delo-revije.si, foto: MATEJA JORDOVIČ POTOČNIK

Estrada

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste