Zgodbe

Smrtno nevaren oralni seks

Jana
23. 3. 2011, 00.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Raziskave so pokazale, da se najstniki bojijo nosečnosti, zato prakticirajo oralni seks. A ta je lahko smrttno nevaren!

Najstniki so v prebujanju svoje spolnosti zelo radovedni. Američani ugotavljajo, da se je med njihovimi najstniki razširila navada, da se namesto za običajen spolni odnos za začetek odločajo za oralnega in analnega. Češ, to sploh ni seks in tako se bomo izognili neželenim posledicam. Med njimi se najstniki še vedno najbolj bojijo nosečnosti. Spolno prenosljive bolezni po njihovem prepričanju niso resnična nevarnost. Vendar se hudo motijo in na to zadnje čase ameriški mediji pogosto opozarjajo.

Oralni in analni spolni odnosi so namreč lahko smrtno nevarni. To zadnja leta dokazujejo številni raziskovalci po vsem svetu. Problem je, da pravzaprav nikjer, v nobeni državi nimajo podatkov, koliko otrok se s spolnostjo seznanja oralno in analno. Raziskave so skoraj nemogoče, ker strokovnjaki le redko dobijo dovoljenje staršev, da njihove otroke anketirajo v zvezi s spolnim vedenjem. Starši neradi privolijo v to, ker se zavedajo, da bi otroci s takim spraševanjem lahko dobili ideje, kaj bi se dalo narediti, in se tega tudi lotijo. V ZDA, Veliki Britaniji in  Nemčiji pa so naredili nekaj raziskav in te so dokončno potrdile, da humani virus papiloma (HPV) ne povzroča le raka na materničnem vratu, ampak je močno povezan z nastankom raka glave in vratu. In prav tu tiči velika nevarnost za najstnike (odrasli seveda niso izvzeti).
 

Prenos okužbe
Oralni ali analni spolni odnos nista nič drugega kot spolnost, sta spolni odnos, čeprav penis ne pride v vagino, pravijo strokovnjaki za zdravo spolnost. Temeljno sporočilo pri tem pa je, da se je med takimi odnosi prav tako mogoče okužiti z virusi, ki povzročajo različne bolezni. V zadnjem času je vse bolj znan HPV oziroma več vrst tega virusa, ki smo ga doslej povezovali le z rakom materničnega vratu. Vendar nekaj raziskav kaže, da je med bolniki celo več tistih, ki imajo raka glave in vratu, ki ga je verjetno povzročila okužba s HPV. Na nedavnem srečanju ameriškega združenja za napredovanje znanosti so predstavili podatke, da je 64 odstotkov raka v grlu v ZDA povezanih z okužbo s HPV, kar je več kot zaradi tobaka (ki je bil doslej največji krivec). Prenos HPV je posebej nevaren za mladostnike, ki imajo nežno sluznico, kamor se virus zelo rad naseli in kjer lahko naredi tudi največ škode. Ustna votlina je po zgradbi in vrsti celic zelo podobna vagini in prav tako sluznico imajo radi najnevarnejši tipi HPV. Med njimi je z rakom glave in vratu največkrat povezan HPV 16. Zato je tako pomembno, da najstniki vedo, da sta tako oralni kot analni seks lahko zelo nevarna. HPV povzroča tudi raka v zadnjiku ter raka penisa in zunanjega spolovila pri ženskah.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste