Zgodbe

Fantje, nehajte ga srat!

Jana
26. 4. 2011, 04.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ugledne Slovenke smo povprašali, kaj svetujejo politikom in kje vidijo rešitev iz najhujše vladne krize v zgodovini Slovenije.

Kako naj hitro pridemo do kompetentnih politikov, ki bodo znali vladati državljanom in ne svojim interesom? Kdo lahko prekine ta začarani krog? Ker so moški očitno zatajili, nam ni preostalo drugega, kot da se na pomoč, ne prvič, zatečemo k pametnim ženskam. Teh na srečo še ne manjka, problem je edino v tem, da nobeni še na kraj pameti ne pade, da bi se šla politiko. A drage dame, očitno prihaja čas, ko bomo morale zapustiti domača ognjišča in se posvetiti državniškim poslom. Gre namreč za našo prihodnost in za prihodnost naših otrok.

Milena Zupančič, igralka
Fantje, pojdite na pivo in dolgo, dolgo ostanite tam
»Sem ena izmed številnih razočaranih in opeharjenih državljank, zato se strinjam: fantje, nehajte ga srat. Polastili ste se preteklosti, sedanjosti vsakega posameznika in trudite se polastiti tudi naše prihodnosti. Pojdite na pivo, balinat, ribe lovit, zbirat znamke ... in dolgo, dolgo ostanite tam. Vsi – rdeči, črni, levi, desni, sindikalni in medijski vodje, tisti iz opozicije in tisti s pozicije. Predolgo obdobje  – dvajset let – ste si vzeli zase. Mi, preostali, pa se ves čas obnašamo kot ovce  – en trop verjame enim, drug trop verjame drugim, vsi skupaj pa imamo na voljo le skromen, kamnit pašnik."

Spomenka Hribar, filozofinja in publicistka
Premier naj odstopi in prepusti mesto ženski

»Položaj Slovenije in vseh nas je dovolj zagaten, da je treba nekaj storiti.  Zanj je vzrok v objektivnih okoliščinah (svetovna kriza), pa tudi v naših razmerah. Za razmere pri nas je najbolj odgovorna vlada kot celota, posebej seveda premier. Predsedniku vlade in preostalim koalicijskim politikom svetujem, naj priznajo, da jim ni uspelo, in naredijo, kar je mogoče, da se čim prej sestavi nova vlada. Najboljša rešitev, ker bi izgubili najmanj časa, bi bila, da bi premier odstopil, koalicija pa bi predlagala novega mandatarja, ki bi tudi sestavil vlado."

Mateja Kožuh Novak, predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije
Moški se izgublja, ženska rešuje narod!
»Stanje je zelo kritično. Ljudje so v socialni stiski, strah jih je, v nobeno institucijo več ne verjamejo, zato se tudi neracionalno obnašajo. Naši predstavniki v parlamentu morajo odločati po meri večine, ne le po meri bogate manjšine.  Moj ženski nasvet predsedniku vlade in preostalim koalicijskim politikom? Naj odstopi in poskrbi, da bo vlado v teh hudih časih vodila ženska."

Petra Matos, predsednica društva Ekologi brez meja
Delo za druge je boljše kot jahta v Dubaju
»Zdaj bolj kot kdaj prej bi bil čas, da politika pokaže odgovornost, se poveže in pozabi strankarske interese. Ljudstvo bi temu nedvomno sledilo. Kot narod imamo toliko znanja, idej in plemenitih ljudi, da je to izvedljivo dokaj hitro. Treba je iti na pot trajnostnega gospodarstva in politike. Za politike to pomeni, da bodo morali razmišljati dlje kot le do konca mandata, za gospodarstvo pa, da bo treba začeti razmišljati o alternativah nebrzdanemu trošenju virov."

Svetlana Makarovič, umetnica
Nehajmo biti ovce

 »Znašli smo se v velikem zosu! Politika je namreč ena sama velika kloaka in gniloba, eno samo koritarstvo … V politiki ni osebnosti, ampak so samo ti koritarji, torej neosebnosti, ki jih zanima samo kapital in zaradi katerih naša država razpada na koščke.  Kaj nam torej preostane v tej državi in kje je rešitev? Jaz jo vidim samo v duhovni intelektualni revoluciji.«

Tekst: TINA HORVAT, tina.horvat@delo-revije.si

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste