Sestavine
- 500 g kremnega sira (maskarpone)
- 250 ml smetane za stepanje
- 40 g bele čokolade
- 100 g kisle smetane
- 12 otroških piškotov
- močna kava
- kakav v prahu
Priprava
1. 50 ml smetane zlijte v posodico in jo postavite nad vodno kopel. V smetano dodajte belo čokolado in mešajte, dokler se ne stopi. Odstavite. Preostalo smetano čvrsto stepite, ji primešajte kremni sir in kislo smetano, ko se rahlo ohladi (a ne strdi!), pa še v smetani stopljeno čokolado.
2. Piškote na hitro pomakajte v ohlajeno kavo in polagajte v pripravljeno posodo. Premažite jih s polovico pripravljene kreme in nadaljujte z drugo plastjo piškotov, ki ste jih prej na hitro pomočili v kavo. Čeznje dodajte drugo polovico kreme, to pa posujte s kakavom. Pustite stati v hladilniku približno 3 ure.
NAMIG
Da ne boste imeli težav s prelaganjem tiramisuja na krožnike, ga lahko pripravite v ličnih kozarčkih.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 5, 4. februar 2025.