Izvrstna kombinacija okusov, ki se prileže v hladnih jesenskih dneh – pečene klobase, buča, jabolko in rdeča čebula. Zraven postrežemo še okusno gorčično omako.
Sestavine
- 2–4 pare (odvisno od velikosti klobas oziroma od jedcev) svežih, tankih klobas za pečenje
- 1 muškatna buča maslenka
- 1–2 rdeči čebuli
- 2 jabolki
- 7 svežih listov žajblja
- sol, poper, olivno olje – po okusu
Za gorčično omako:
- 1 jušna žlica gorčice s semeni
- 1 jušna žlica navadne gorčice
- 2 stroka česna
- 1 jušna žlica olivnega olja
- mlet črni poper – po okusu
Priprava
1. Bučo maslenko olupite in razrežite na 0,5 do 1 cm debele rezine. Čebulo olupite in zrežite na lističe. Žajbelj na grobo sesekljajte. Vse dajte na pekač, obložen s peki papirjem.
2. Solite, popoprajte in pokapljajte z olivnim oljem, malo premešajte ter vse porinite na eno polovico pekača. Na drugo polovico zložite sveže klobase. Vse skupaj pecite v ogreti pečici na 200 stopinjah Celzija 15 minut. Nato zraven buče in čebule dodajte na krhlje zrezana jabolka. Klobase pa obrnite. Pecite še od 15 do 20 minut.
3. Medtem pripravite gorčično omako. V skodelici zmešajte obe vrsti gorčice, dodajte sesekljan česen in olivno olje. Vse dobro premešajte, in če želite, še malo popoprajte. Postrezite zraven pečenih klobas.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 44, 29. oktober 2024.