Nasveti

Krepka jesenska večerja (ali kosilo)

Metka McCully Žigon / Iz babičine shrambe
2. 11. 2024, 06.30
Deli članek:

Vse iz enega lonca oziroma pekača. I

revija Jana
Krepka jesenska večerja (ali kosilo)

Izvrstna kombinacija okusov, ki se prileže v hladnih jesenskih dneh – pečene klobase, buča, jabolko in rdeča čebula. Zraven postrežemo še okusno gorčično omako.

Sestavine 

  • 2–4 pare (odvisno od velikosti klobas oziroma od jedcev) svežih, tankih klobas za pečenje
  • 1 muškatna buča maslenka
  • 1–2 rdeči čebuli
  • 2 jabolki
  • 7 svežih listov žajblja
  • sol, poper, olivno olje – po okusu

Za gorčično omako:

  • 1 jušna žlica gorčice s semeni
  • 1 jušna žlica navadne gorčice
  • 2 stroka česna
  • 1 jušna žlica olivnega olja
  • mlet črni poper – po okusu

 Priprava
1. Bučo maslenko olupite in razrežite na 0,5 do 1 cm debele rezine. Čebulo olupite in zrežite na lističe. Žajbelj na grobo sesekljajte. Vse dajte na pekač, obložen s peki papirjem.
2. Solite, popoprajte in pokapljajte z olivnim oljem, malo premešajte ter vse porinite na eno polovico pekača. Na drugo polovico zložite sveže klobase. Vse skupaj pecite v ogreti pečici na 200 stopinjah Celzija 15 minut. Nato zraven buče in čebule dodajte na krhlje zrezana jabolka. Klobase pa obrnite. Pecite še od 15 do 20 minut.
3. Medtem pripravite gorčično omako. V skodelici zmešajte obe vrsti gorčice, dodajte sesekljan česen in olivno olje. Vse dobro premešajte, in če želite, še malo popoprajte. Postrezite zraven pečenih klobas.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 44, 29. oktober 2024.

Estrada

jasna-jutri-1
Z Jasno in glasno!

Aleksander Pozvek: »Raay je kot avto - strošek, bit pa mora!«

Eminem
Stara 69 let

Umrla je Debbie Nelson, mama raperja Eminema

praznicne-lucke, kranj
Tradicionalno

FOTO: Kranj zažarel v prazničnih lučkah

Charlotte
Talent

Princesa Charlotte in kraljica Elizabeta imata skupnega več kot le zunanjo podobnost

Ansambel bratov Poljanšek z Rudijem Poljanškom v ozadju.
50. letnica

Koncert Veselo v Kamnik – na Veseljaku to nedeljo ob 20.00

svetlana-makarovic, presernova-nagrada
Po četrt stoletja

Foto: Svetlana Makarovič »končno« prejela Prešernovo nagrado

Zanimivosti

odeja, dišeča odeja, sproščanje
Osvežitev doma

S temi nasveti boste pregnali neprijeten vonj z odeje in pregrinjala

2024_11_21_LFT_GM108_Malt_WEB_120-1024x683
Zanimivosti

Slovenske železnice prejele prestižno nagrado ETC, Rail Tourism Awards 2024

jezus
Kristijani ali judi?

Kdo so mesijanski judje, pripadniki vsega pol stoletja starega gibanja

dunaj, slovenske-železnice, praznična-mesta
Zanimivosti

Najlepši praznični izleti z vlakom

sušilna stroj, pralni stroj
Sušilni stroj

Previdno s sušenjem čipkastega perila in športne opreme

spomin, pozabljivost, demenca
Hujšamo

Dieta z zimsko hrano, ki izboljša razpoloženje in zašili sive celice