Sestavine
- pšenične ali koruzne tortilje
- paradižnikova mezga
- na tanko narezana hmeljarska klobasa (ali šunka ali pršut ...)
- riban sir
- čebula (po želji)
- bazilika ali origano
Priprava
1. Če imate svežo baziliko, jo sesekljajte in primešajte paradižnikovi mezgi. Tudi origano lahko dodate tej mešanici ali pa ga uporabite namesto bazilike. Kdor ima rad česen, naj mezgo popestri še s ščepcem mletega česna.
2. Paradižnikovo mezgo z dodatki premažite po tortiljah – kot bi to storili na testu za pico.
3. Če boste uporabili na tanko narezano hmeljarsko klobaso, jo na hitro popecite na malo olja, da se rahlo obarva, nato pa dodajte na tortilje, premazane z mezgo. Čez posujte riban sir in po želji dodajte še na trakce narezano čebulo.
4. Nadevane tortilje sedaj zložite v nekakšen zvitek. Spodnji del zavihajte, da vam nadev ne bo uhajal, nato pa prepognite levo in desno stran tortilje (da ena prekrije drugo). Jaz jih spojim kar z žličko paradižnikove mezge, ki jo dam vmes med plasti, da ostaneta skupaj; običajno zadostuje.
5. Tortiljine pica zvitki sedaj na hitro pogrejte kar v segreti ponvi z malo olja. Ko se tortiljini zvitki rahlo obarvajo na spodnji strani, jih obrnite, da se obarvajo še z zgornje strani. Medtem ko se pečejo, jih pokrijte s pokrovko, da se pogrejejo še od znotraj in se sir lepo stopi. Minuta ali dve in vaša malica je pripravljena! Zraven se prileže žlička kisle smetane.
NASVET
Prilagodite nadev svojemu okusu.
NAMIG
Najboljši približek pice, za katero ne potrebujete mesiti testa.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 41, 8. oktober 2024.