Nasveti

Naj recept Jureta Koširja: Najokusnejša orada

Lara Jelen
30. 8. 2024, 06.00
Deli članek:

Jure Košir se rad loteva novih stvari, predvsem kar se tiče športa, ga boste srečali v hribih, na fitnesu in drugih adrenalinskih podvigih, malo redkeje pa zavije v kuhinjo. »Kuham občasno, saj se mi zdi, da mi to ne gre najbolje od rok, četudi zelo rad dobro jem. Če se potrudim, pripravim kaj dobrega, vendar se pri tem držim receptov. Žal nisem kuhar, ki bi delal po občutku in mimogrede metal sestavine skupaj«, pravi. Tekst: ANDREJA COMINO

revija Jana
Orada po receptu Jureta Koširja

Tako vedno kuha s kuharsko knjigo pri roki in preverja postopek. Najbližji zelo pohvalijo njegovo lazanjo, sam pripravi tudi bolonjsko omako zanjo. V družinski hiši ob morju pa se je izmojstril v peki na žaru. Imajo posebno, novo kurišče, ki ga z veseljem preskuša. Odkril je, da je najboljše preprosto pečeno meso ali riba s čim manj dodatki.

Orada z žara

Sestavine

  • 2 oradi (očiščeni in pripravljeni za pečenje)
  • sol
  • olivno olje
  • 1 limona (narezana na rezine)

Priprava

1.     Oradi premažite z olivnim oljem, tako zunaj kot znotraj, in ju enakomerno posolite.

2.     V trebušno votlino vsake orade vstavite nekaj limoninih rezin.

3.     Žar segrejte na srednje visoko temperaturo.

4.     Oradi pecite približno 5–7 minut na vsaki strani, dokler se meso ne loči od kosti in koža ni hrustljava.

5.     Postrezite z rezinami limone in poljubno prilogo.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 35, 27. avgust 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!