Nasveti

Kuhamo z začimbami: ščepec dobrega

Lara Jelen
14. 7. 2024, 07.00
Posodobljeno: 17. 7. 2024, 14.06
Deli članek:

Začimbe so tista pikica na i, ki jed obogati in povzdigne okuse do novih razsežnosti. Brez njih so krožniki dolgočasni. Le pokukajte v kulinarični vodnik Začimbe in dišavnice (založba Didakta), od koder smo tudi sami izbrskali nekaj odličnih receptov, ki so se doslej z ustnim izročilom kmečkih žena prenašali iz roda v rod. Tekst: LARA JELEN

revija Jana
Drobnjakov skutni namaz

Drobnjakov skutni namaz

Sestavine

250 g domače skute

50 g kisle smetane

2 žlici sesekljanega drobnjaka

ščep soli

poper

Priprava

1. Skuto in kislo smetano gladko premešamo.

2. Dodamo sesekljan drobnjak ter po okusu solimo in popramo. Pravijo, da je najboljši namazan na koroški rženi kruh.

NAMIG IZ KNJIGE

Drobnjak je najboljši sveže nabran, v hladilniku počaka tudi teden. Redko ga sušimo, sicer pa največ arome obdrži zamrznjen.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,   št. 28, 9. julij, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Zanimivosti

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov