Zaradi bolj zdravih sestavin je manj kaloričen in bolj hranljiv od klasičnega recepta za tiramisu. »Skyr mu dvigne beljakovinsko vrednost, ovseni kosmiči pa so odličen vir vlaknin, torej nas bo ta sladica še dodobra nasitila.«
Sestavine za 1 večji kozarec
150 g sira maskarpone light
40 g skyra
50 g zmletih ovsenih kosmičev
1 žlička kakava
1 žlička instantne kave
60 ml mleka z 1,5 % m. m.
čokoladne mrvice za posip
Priprava
1. Za pripravo bomo potrebovali dve skledi. V prvi zmešamo maskarpone in skyr, v drugi zmlete ovsene kosmiče, kakav, kavo ter mleko.
2. Obe zmesi izmenično po plasteh nalagamo v kozarec. Najprej začnemo s plastjo temne zmesi s kosmiči. Na koncu po vrhu posujemo čokoladne mrvice.
3. Tiramisu pred postrežbo postavimo za nekaj ur ali kar čez noč v hladilnik.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 14., 2. april, 2024.