Nasveti

Najljubši recept Urše Drofenik: Božični piškoti

Lara Jelen
23. 12. 2023, 05.30
Deli članek:

Pri modni oblikovalki Urši Drofenik za božič omamno diši iz pečice. Pečejo se čokoladni »kukiji«, pregrešno dobri in puhasti mafini, seveda pa ne gre niti brez klasike – božičnih piškotov, katerih obvezna sestavina so cimet in klinčki.

revija Jana
Božični piškoti

Sestavine

300 g moke (pirina ali bela) 

100 g mletih mandljev

100 g (veganske) margarine

40 g nerafiniranega trsnega sladkorja 

2 vaniljeva sladkorja 

80 ml mandljevega mleka

1/2 čajne žličke cimeta

2 noževi konici mletih klinčkov

revija Jana
Božični piškoti

Priprava

1. Zmešamo moko, mandlje, sladkor, vaniljev sladkor in začimbe. Potem dodamo stopljeno margarino in mandljevo mleko. Dobro pregnetemo in oblikujemo v kroglo. Damo počivat vsaj za eno uro v hladilnik. 

2. Potem pomokamo delovno površino, razvaljamo testo in z modelčki izrežemo poljubne oblike.

3. Piškote položimo na pekač s peki papirjem in pečemo 10–15 min na 180 stopinj. Ko so pečeni in se ohladijo, jih lahko poljubno premažemo s stopljeno čokolado in okrasimo z mandlji.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  51, 18. december, 2023.

revija Jana
Urša Drofenik, modna oblikovalka

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Zanimivosti

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov